Najnovije

Gospodo iz HDZ-a, koga ste vi jučer zapravo pobijedili?

ožujak 11th, 2019 | by G.N.P
Gospodo iz HDZ-a, koga ste vi jučer zapravo pobijedili?
komentar dana
0

Jučerašnji izbori za skupštinu ličko-senjske županije na kojim je relativnu pobjedu odnio HDZ kao i sinoćnje slavlje HDZ-a pokazali su da smo dotaknuli dno i da nema niti naznake da nam krene na bolje. HDZ vlada županijom već skoro 30 godina, a za to vrijeme ličko-senjska županija stekla je epitet najsiromašnije županije u Hrvatskoj. U našoj županiji industrija je praktički zamrla, a većina zaposlenih dobiva plaću iz državnog proračuna.

Na prvim višestranačkim izborima 1990. godine praktički  nije bilo građanina RH koji nije glasao za HDZ i Franju Tuđmana koji je nakon toga izabran za prvog predsjednika samostalne i suverene Hrvatske. Sjećam se i tadašnjih predizbornih skupova na kojima su nas članovi HDZ-a uvjeravali da će Hrvatska biti mala Švicarska, a kao jedan od razloga naglašavali su odljev hrvatskih deviznih sredstava u Beograd. Novci u Beograd ne odlaze već skoro 30 godina, a Hrvatska više ni u našim snovima ne može biti kao Švicarska. Da ćemo biti kao Švicarska obećala je i predsjednica Grabar-Kitarović u kampanji za predsjednicu države ali je već tada većina nas bila prestara da bi vjerovala u takve bajke.

Ako zaključimo da se do sredine 1995. godine odnosno završetka Domovinskog rata nije moglo puno napraviti po pitanju gospodarskog oporavka zemlje, pogotovo naše županije koja je bila zahvaćena ratom, ostaje nam vrijeme od čak 24 godine koliko je lički HDZ imao vremena nešto napraviti po pitanju razvoja naše županije. Što su napravili vidimo i sami osim onih koji su toliko zaslijepljeni HDZ-om kao što su neki prije 1990. bili zaslijepljeni Titom i Partijom.

Svjedoci smo da je stanovništvo naše županije sve starije, a mladi se iseljavaju jer ne mogu naći posla u struci. Koliko je stranih investitora otvorilo proizvodne pogone u županiji da bi se zaposlili mladi i obrazovani ljudi? Koliko nas će morati djecu potjerati od kuće da po Europskoj Uniji traže posao i onda po cijele dane plakati jer ih mjesecima nećemo vidjeti? Je li to, gospodo iz HDZ-a, županija kakvu ste nam prije 30 godina obećali?

Posljednjih nekoliko dana u županiji je zabilježena prava “invazija” ministara koji su došli pomoći posrnulom ličkom HDZ-u. Iako su svi ti predizborni posjeti bili “zamaskirani” kao radni sastanci, u Otočcu su se održavali isključivo u prostorijama HDZ-a tako da ih “razdragani” građani Otočca nisu mogli niti pozdraviti.  I sam ministar Butković, koji je prije nekoliko dana bio u posjeti otočkom aerodromu, za Jutarnji list kaže da to nije bio službeni već stranački posjet. Gospodine ministre, čiji su onda ono bili milijuni koje ste nam obećali, službeni (čitaj naši) ili stranački?

Stoga gospodo iz HDZ-a, ako ste dobro pročitali ovaj tekst molim vas da objasnite nama, pripadnicima niže vrste koji nismo zaslijepljeni sa vama i vašom politikom: KOGA STE VI JUČER POBIJEDILI I ŠTO STE VI SINOĆ ZAPRAVO SLAVILI?

G.N.P/Z.B.

Foto: www.kic-gospic.eu

Comments are closed.

More in komentar dana
Ante Kovač iz Bure promjena matirao Šutićevog kuma Dražena Jurkovića

U jutrošnjoj emisiji Hrvatskog radija “Poligraf” u kojoj je glavna tema bila izbori za županijsku skupštinu svjedočili smo žustroj raspravi...

Close