Najnovije

Šutić Dan neovisnosti pretvorio u skup otočkog HDZ-a

listopad 9th, 2019 | by G.N.P
Šutić Dan neovisnosti pretvorio u skup otočkog HDZ-a
komentar dana
0

Jučer je bio Dan neovisnosti, dan kada je Hrvatska prije 28 godina raskinula sve veze, ili kako reče Vladimir Šeks “sveze” sa bivšom Jugoslavijom. Dan je to kada moramo odati počast svima koji su za našu slobodu i neovisnost dali svoje živote, koji su ostali bez dijelova tijela i one koji zbog Domovinskog rata i danas imaju traume.

Do sada su se uvijek ta počast i sjećanje odavali na način da su ustanove i organizacije poput Grada Otočca, policije, braniteljskih udruga, DVD-a i sl., slale svoja izaslanstva od 3-5 ljudi koji su polagali vijence i palili svijeće kod spomenika poginulim braniteljima u Domovinskom ratu.

Od jučer se ta praksa promijenila, odnosno promijenio ju je predsjednik HDZ-a Otočca Branislav Šutić. Umjesto 3, 4 ili 5 članova svoje stranke koji bi bili u tom izaslanstvu, on ih je doveo barem 50 – 60 i tako od dostojanstvenog obilježavanja Dana neovisnosti napravio skup otočkog HDZ-a. Šutiću očito nije jasno sa spomenik hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u Otočcu nije podignut u sjećanje na članove HDZ-a koji su poginuli u Domovinskom ratu niti na članove bilo koje političke stranke. Mnogi od nas koji su branili Hrvatsku od prvoga dana srpske agresije nisu bili članovi niti jedne političke stranke jer bi ljubav prema domovini trebala biti nadstranačka.

Razloge za ovaj jučerašnji cirkus treba tražiti u činjenici da je počela predizborna kampanja i da Šutić okupljanjem članstva želi pokazati javnosti svoju “moć” što pokazuju i fotografije iz jednoga otočkog kafića gdje se Šutić naslikavao sa svojim članstvom (http://indirektno.com/fotogalerija-druzenje-povodom-dana-neovisnosti/). A možda takvim postupkom želi pokazati koliko voli svoju domovinu za koju je toliko dao u Domovinskom ratu?

Ili je razlog za jučerašnje okupljanje to što članovi otočkog HDZ-a, poput svoga predsjednika Šutića, više vole Hrvatsku  od nas “običnih” ljudi.

Comments are closed.

More in komentar dana
Šutić inscenirao konflikt sa vijećnikom Grčevićem pa zvao policiju, njegovim postupkom zgroženi i lokalni HDZ-ovci

Skandal, sramota ili jednostavno već viđena bahatost? Sve od navedenog vidjeli smo jučer na 11. sjednici Gradskog vijeća Otočca koju...

Close