Najnovije

Branislav Šutić “junački” odlazi i ostavlja djelatnike DZ Otočac bez plaće?

prosinac 21st, 2018 | by G.N.P
Branislav Šutić “junački” odlazi i ostavlja djelatnike DZ Otočac bez plaće?
Komentar
0

Božićni blagdani uvijek su prilika za darivanje najmilijih i bliskih osoba. Tako je i na božićnome domjenku ravnatelj Doma zdravlja Otočac Branislav Šutić odlučio građane Otočca i zaposlenike DZ Otočac darivati svojom ostavkom. Najavivši svoj odlazak sa čela DZ Otočac, taj sposobni menadžer koji je dugove Doma zdravlja povećao za desetke tisuće kuna i doveo ga na rub bankrota sada želi otići. Upravo u trenutku kada je Feniks farmacija, kojoj DZ Otočac duguje preko 5 milijuna i 300 tisuća kuna, najavila blokadu računa i prisilnu naplatu dugovanja. Mnogi su se zapitali kako je moguće da je dug DZ Otočac prema toj veledrogeriji tako visok s obzirom na redovne isplate HZZO-a Domu zdravlja. Odgovor je vrlo jednostavan i zove se nenamjensko trošenje sredstava što je i potvrđeno na sjednici Upravnoga vijeća od 29. studenog ove godine. Ima li tu elemenata kaznene odgovornosti Branislava Šutića, trebali bi utvrditi DORH i policija.

Često prozivajući druge za nerad i propuste u poslovanju, Šutić i njegova desna ruka Vlatkica koja je bila na čelu Upravnog vijeća nisu za vrijeme svoga mandata učinili ništa po pitanju financijske konsolidacije DZ Otočac. Nije čak ni iskoristio svoje često isticane stranačke veze sa ministrom Kujundžićem koji je za Šutića ovako govorio 9. svibnja 2017. kada je Šutić jurišao na mjesto gradonačelnika Otočca:” Apsolutno se to odnosi na potporu ravnatelju g. Branislavu Šutiću kao kandidatu za gradonačelnika jer je to čovjek koji se dokazao radom i koji i sada po onim projektima koje je meni projicirao sigurno bi ovom kraju donio puno.”

A od projekata koje je realizirao Branislav Šutić na čelu Doma zdravlja Otočac je krečenje čekaone i 20 kvadrata linoleuma. Na kraju ću citirati jednog djelatnika DZ Otočac: “Šutiću, molimo te, nemoj nam više pomagati!”

G.N.P/Z.B.

Comments are closed.

More in Komentar
Evo kako Branislav Šutić sakuplja političke bodove

Naravno da nijedna svečanost u osnovnoj školi ne može proći bez njegovog veličanstva Branislava Šutića što i ne čudi zbog...

Close