Najnovije

Marijan Kustić: “Nije bitno je li proračun dobar, dokazali smo tko ima većinu u skupštini”

siječanj 7th, 2019 | by G.N.P
Marijan Kustić: “Nije bitno je li proračun dobar, dokazali smo tko ima većinu u skupštini”
Komentar
0

Gledam, slušam i ne vjerujem. Od neprihvaćanja županijskog proračuna prošlo je 8 dana, a izjava predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Marijana Kustića još mi uvijek odzvanja u ušima. Na Internet televiziji TV Loki objavljen je razgovor sa Marijanom Kustićem (http://www.tvloki.com/marijan-kustic-izjava-poslije-pada-proracuna-31-12-2018/) gdje on na pitanje novinara:”Smatrate li da je proračun dobar?” on  u 49 sekundi videa odgovara:”Mislim da nema potrebe sad govoriti da li je dobar ili nije dobar.”

Iz Kustićevog intervjua vrlo se lako može zaključiti da Kustić i HDZ-ova koalicija nisu na skupštinu došli zbog proračuna, možda ga nisu niti pročitali, a i sam priznaje da amandmane nisu niti pokušali predložiti. Što je onda bio cilj njegovog i njihovog suzdržanoga glasanja na skupštini?

Očito izazvani najavom župana Milinovića da u skupštini ima većinu i da će se proračun usvojiti, Marijan Kustić se prepušta emocijama i organizira suzdržano glasovanje za proračun. Gospodine Kustiću, u politici nema mjesta emocijama i zbog Vaših emocija sada ispaštaju građani županije. Nešto slićno se događa i u SAD-u gdje predsjednik Trump ne želi prihvatiti proračun ako Kongres ne odobri 5 milijardi dolara za izgradnju zida sa Meksikom. Posljedica toga je da tisuće zapsolenika u američkoj administraciji još uvijek nije dobilo plaću.

Još jedan razlog je što bi župan Milinović, u slučaju preuzimanja većine u skupštini, mogao promijeniti rukovodeću strukturu u Lika cestama. A to znači da bi netko, poput Branislava Šutića i obrta MID, mogao ostati bez dobro plaćenih poslova koje dobija od Lika cesta. Da podsjetimo, Šutić je nekoliko dana ranije i najavio neizglasavanje županijskog proračuna.

Marijan Kustić je pokazao da mu interesi građana županije očito nisu na prvom mjestu jer bi se inače uhvatio analize predloženog proračuna i predložio amandmane. Ovako, kao da je koristio Obamin slogan iz predsjedničke kampanje “Yes, we can!” Samo se nadam da neće tražiti od premijera Plenkovića izgradnju zida oko naše županije.  

G.N.P/Z.B.

 

Comments are closed.

More in Komentar, Politika
Šutić najavio: slobodno idite na skijanje, u ponedjeljak pada županijski proračun!

Kako doznajemo iz krugova bliskih predsjedniku otočkog HDZ-a, Branislav Šutić je jučer najavio da u ponedjeljak, na sjednici Županijske skupštine...

Close