Najnovije

Panika u Otočcu, Šutić gubi potporu članova HDZ-a.

veljača 17th, 2019 | by G.N.P
Panika u Otočcu, Šutić gubi potporu članova HDZ-a.
Komentar
0

Iako naslov izgleda kao vijest sa News-bara, istina je. Nedavno raspisani izbori za Županijsku skupštinu LSŽ i kampanja koja je već počela pokazuju u kojem smjeru idu razmišljanja birača kojima je već očito dosta skoro 30-to godišnje vladavine HDZ-a. To su pokazali i lokalni izbori 2017. godine kada je HDZ izgubio gradove Gospić, Otočac i Novalju te općine Plitvička Jezera i Brinje. Same prošlogodišnje turbulencije unutar HDZ-a kada je iz stranke izbačen i predsjednik županijskog HDZ-a Darko Milinović očito su prelile čašu i članovima te stranke. Mnogi su taj potez središnjice smatrali nedemokratskim te počeli glasno kritizirati tu odluku. Kao posljedica toga imamo situaciju da u Gospiću već skoro godinu dana nema izbora za predsjednika GO HDZ-a Gospić, predsjednika županijskog HDZ-a Marijana Kustića čeka pokretanje kaznenog postupka za prometnu nezgodu a Branislava Šutića u Otočcu polako ali sigurno napuštaju članovi stranke.

Najveći problem ima upravo Šutić u Otočcu jer mu svakim danom sve više članova HDZ-a otkazuje poslušnost upravo zbog činjenice da je prije pola godine okrenuo leđa svom dugogodišnjem političkom pokrovitelju Darku Milinoviću. Upravo je zahvaljujući Darku Milinoviću Šutić obnašao visoke i prije svega dobro plaćene funkcije. Dobro se sjećamo afere oko primanja dvostruke plaće u NP Plitvička Jezera i Veleučilištu Nikola Tesla. Samo je od te dvije funkcije Šutić primao mjesečno oko 30-ak tisuća kuna ne računajući članstva u raznim odborima i vijećima. Iako je Šutić tvrdio da je sve bilo po zakonu postavlja se pitanje morala odnosno činjenice da netko u ova teška vremena ima mjesečna primanja koliko i 10 djelatnica nekog trgovačkog centra. Toliko o Šutićevoj socijalnoj osjetljivosti sa kojom se često voli hvaliti.

Također, Šutićev utjecaj na zapošljavanja u Osnovnoj školi u Otočcu i Domu zdravlja Otočac više ne postoji. Imenovanjem Milana Kolića za direktora Lika cesta vrlo je mala vjerojatnost za dobivanje milijunskih poslova koje je godinama dobivao. Uz sve to, niti u HDZ-u nisu podržali ideju da se Šutićevo ime nađe na kandidacijskoj listi za Županijsku skupštinu.

Ovih dana mnogi članovi otočkog HDZ-a dali su javnu potporu nezavisnoj listi Bura promjena koju sastavljaju Stjepan Kostelac, Ante Dabo i Ante Kovač ali i nezavisnoj listi Darka Milinovića. Kako se neslužbeno doznaje, Šutić je već počeo kampanju od vrata do vrata ali sve je izglednije da će mu mnoga vrata ostati zatvorena pred nosom.

G.N.P/Z.B.

Foto: Robert Fajt, Cropix

Comments are closed.

More in Komentar
Marijan Kustić: “Nije bitno je li proračun dobar, dokazali smo tko ima većinu u skupštini”

Gledam, slušam i ne vjerujem. Od neprihvaćanja županijskog proračuna prošlo je 8 dana, a izjava predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Marijana...

Close