Najnovije

Šutićeva tiskovna započela sa ženama, a završila na smeću

ožujak 8th, 2019 | by G.N.P
Šutićeva tiskovna započela sa ženama, a završila na smeću
Komentar
0

Današnja tiskovna konferencija predsjednika otočkog HDZ-a Branislava Šutića započela je čestitkama ženama povodom Dana žena koji se danas obilježava da bi nakon toga prozvao nadležne zbog cijena odvoza smeća. Što zajedničko imaju te dvije teme zna samo Branislav Šutić, ali ono što ne zna je to da cijenu odvoza komunalnog otpada nisu propisali ni gradonačelnik Kostelac ni direktor poduzeća Gacka d.o.o. Slaven Prpić.

Namjerno usmjeravajući svoje kritike prema onima koji ne odlučuju o cijeni odvoza komunalnog otpada, Šutić iskorištava čak i Dan žena za prikupljanje jeftinih političkih bodova. Ako Šutić treba ikoga prozivati, onda je to njegov stranački šef i hrvatski premijer Andrej Plenković. Naime, upravo je hrvatska Vlada kojoj je Plenković na čelu donijela Uredbu o gospodarenju komunalnim otpadom koja je stupila na snagu 01. studenog 2017. godine.

Ono što Šutić prešućuje je to da je upravo gradonačelnik Stjepan Kostelac donio odluku da se u proračunu Grada Otočca za 2019. godinu osiguraju financijska sredstva za subvencioniranje računa za javnu uslugu u iznosu od 10% ukupnog proračuna. Znamo i sami kako je prošao proračun za 2019. godinu  kojega su nezakonitim amandmanima rušili upravo Šutić i njegova većina u Gradskom vijeću.

Obećava Šutić i mladim obiteljima oslobađanje od plaćanja komunalnog doprinosa. Imam ja još bolju ideju. Neka Šutić sa svojim poduzećem MID svima mladim obiteljima koje počinju izgradnju kuće besplatno iskopa temelje za kuću. S obzirom da je u posljednjih nekoliko godina zaradio milijune kuna u poslovima sa javnim poduzećima i ustanovama to mu ne bi trebao predstavljati veliki problem. I eto ti političkih bodova koliko želiš.

Zato kreni Branislave, mlade obitelji čekaju tvoje bagere!

Foto: Robert Fajt, CROPIX

G.N.P./Z.B.

Comments are closed.

More in Komentar
Plaća iz državnog proračuna, a oni u radno vrijeme posjećuju HDZ-ove skupove.

Posjet ministra pomorstva, prometa i veza Olega Butkovića otočkom aerodromu pokazao je svu bahatosti otočkog HDZ-a kada je u pitanju...

Close