Najnovije

U kojem svijetu živi Branislav Šutić – što lošiji rezultati, on se više hvali!

prosinac 11th, 2018 | by G.N.P
U kojem svijetu živi Branislav Šutić – što lošiji rezultati, on se više hvali!
Komentar
0

Šok za Šutića: Najgori izborni rezultat HDZ-a u povijesti – 20% lošiji nego prije četiri godine

Kada su u pitanju izbori za mjesne odbore zbog mašinerije koju posjeduje HDZ je uvijek neprikosnoven. Otočki HDZ i Šutić prije četiri godine imali su vlast u 9 od 13 mjesnih odbora, tj. 70%, koji im na kraju nisu bili dovoljni u utrci za gradonačelnika. Upravo ovaj podatak govori koliko Branislav Šutić nije prihvatljiv široj populaciji pogotovo zbog prošlogodišnje sjednice Gradskog vijeća Otočca na kojoj su Šutić i njegova vijećnička većina usvojili sramotne i za građane Otočca ponižavajuće amandmane na proračun.  U ovome trenutku on „kontrolira“  samo 9 od 17 mjesnih odbora. Dakle, nije teško utvrditi da je HDZ pod vodstvom Šutića u slobodnom padu i taj trend se nazaustavljivo nastavlja. Od 107 mjesta osvojio je 55, a nezavisna lista 52 – „uvjerljiva“ pobjeda od samo 3 mjesta više.

Kustić mora biti zabrinut: 20 % gori rezultat nego prije 4 godine, HDZ plaća danak Šutićevoj aroganciji i omalovažavanju ljudi

Na ovim izborima HDZ je dobio 9 od 17 mjesnih odbora, što je 52 % birača. Ovaj rezultat za skoro 20% je lošiji nego prije četiri godine i jasna je poruka da bi se otočki HDZ trebao zamisliti. Po toj logici da su sada izbori za gradonačelnika, Šutić bi izgubio glatko već u prvom krugu. Jasno je da na naplatu dolazi njegova arogancija i nepopularnost među građanima. Ovo je zapravo već drugi put nakon Korenice gdje je HDZ doživio fijasko, da se pokazuje zabrinjavajući silazni trend HDZ-a koji mora zabrinuti i Marijana Kustića.

Šutić već počeo sa omalovažavanjem Kustića

Branislav Šutić se već svima hvali, posebno u Otočcu, da upravlja HDZ-om jer Kustić ima obveze u Zagrebu pa ne stigne. Hvali se i vezama u samom vrhu HDZ-a obmanjujući na taj način Otočane o svom utjecaju. Tako se i hvali funkcijama koje ga čekaju od državnog tajnika pa do dekana Veleučilišta uvjeravajući samoga sebe da ga tamo jedva čekaju.  I sam Kustić je, kažu upućeni, svjestan tereta koji mu zadaje Šutić, a to mirno promatra Milinović kojemu je Šutić bio ne uteg, nego omča oko vrata. Kustić je svjestan da Šutić čeka priliku da i njega izda, ako dođe u takvu situaciju, kao i mnoge druge. No međutim ovaj poraz i loš rezultat na izborima daje “mač u ruke Kustiću” kao dokaz da je Šutićevo vrijeme prošlo. Bolji poznavatelji prilika u HDZ-u tvrde da bi ga se Kustić i riješio, ali kako kaže Šutić, on ima veze u vrhu stranke pa je bezbrižan. Vrijeme će razgolititi još jednu od brojnih obmana Branislava Šutića.

G.N.P/Z.B.

Comments are closed.

More in Komentar, Politika
Vlatka Ružić u postizbornoj ekstazi zaboravila na pravila i istinu

Dva su dana već protekla od održanih izbora za vijeća mjesnih odbora i sve je manje-više poznato. Kandidacijska lista HDZ-a...

Close