Najnovije

Treći javni poziv „Lika Quality“ za proizvode, prijave do 23. svibnja

svibanj 9th, 2019 | by G.N.P
Treći javni poziv „Lika Quality“ za proizvode, prijave do 23. svibnja
Obavijesti
0

Lika Klaster Destination objavila je 3. javni poziv za korištenje Znaka “Lika Quality”. Podsjetimo, u sustav Lika Quality mogu se uključiti oni proizvođači čiji proizvodi posjeduju natprosječnu kvalitetu i koji su proizvedeni na području destinacije Lika u skladu sa svim zakonskim propisima te imaju uporište u tradiciji. Sustav trenutno broji 98 proizvoda u 10 kategorija.

Sustav je vođen filozofijom održivog razvoja, potiče veći obujam lokalne proizvodnje i potrošnje te na taj način čuva radna mjesta domaćeg stanovništva i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Sustav jamči kvalitetu i lokalnu proizvodnju s uporištem u tradiciji, a lokalni proizvođači uključeni su u turistički razvoj.

Jedna od prednosti sustava je i zajedničko prodajno mjesto Lika Quality proizvoda koje će ove godine biti otvoreno na nekoliko lokacija unutar Nacionalnog parka Plitvička jezera, ali će biti zastupljeni i u ostalim nacionalnim parkovima i drugim zaštićenim područjima prirode u destinaciji Lika.

Prijave na Javni poziv mogu se do 23. svibnja 2019. dostaviti na adresu: Klaster Lika Destination, Budačka 12, 53000 Gospić s naznakom: „Prijava na Javni poziv – Lika Quality“.

Postupak prijave detaljno je opisan na: http://www.lika-destination.hr/novosti/javni-poziv-za-iskazivanje-interesa-za-koristenje-znaka-lika-quality-za-proizvode/ , a dodatne informacije dostupne su putem e-maila lika.destination@gmail.com ili na broj telefona 053/647-042.

Klaster Lika Destination

foto: arhiva

Comments are closed.

More in Obavijesti
U Lešću prijetio smrću

OTOČAC – Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom s područja Gospića zbog osnova sumnje da...

Close