Najnovije

Domu zdravlja Otočac do jučer bio blokiran račun. Hoće li DORH konačno reagirati prema bivšoj upravi?

srpanj 3rd, 2019 | by G.N.P
Domu zdravlja Otočac do jučer bio blokiran račun. Hoće li DORH konačno reagirati prema bivšoj upravi?
Stav
0

Nedavna blokada računa Doma zdravlja Otočac, kao posljedica nestručnog vođenja ovom ustanovom za vrijeme mandata Branislava Šutića opet je aktualizirala njegovu ali i odgovornost bivše predsjednice Upravnog vijeća DZ Otočac Vlatke Ružić.

Kako smo i pisali krajem prošle godine, Phoenix farmacija je zbog nagomilanih dugova od preko 5 milijuna kuna prijetila blokadom računa Domu zdravlja Otočac. Dolaskom novoga predsjednika Upravnog vijeća Slavena Prpića taj dug je smanjen ali ne dovoljno jer se jednostavno u tako kratkom roku nisu mogla osigurati tako velika financijska sredstva. Shvativši u kakvu je tešku financijsku situaciju doveo Dom zdravlja Otočac, Šutić sa danom 31. 12. prošle godine “junački” podnosi ostavku na mjesto ravnatelja i odlazi raditi na Veleučilište Nikola Tesla odakle je istjeran prije 3 godine zbog napada na kolegu Bakovića. Tada je protiv Šutića policija podnijela i prekršajnu prijavu.

Šutić nakon otkaza na Veleučilištu, ali tek nakon što ju je Vlatkica grijala mjesec dana, sjeda u fotelju ravnatelja Doma zdravlja Otočac te postaje prvi ravnatelj u dugogodišnjoj povijesti koja sa medicinom nema nikakve veze. Šutić čak nema veze niti sa ekonomijom što bi bio preduvjet da vodi jednu ovakvu ustanovu. Zato se često, za vrijeme vladavine na Pltivičkim Jezerima, volio hvaliti poslovnom bilancom koju je ostvario taj nacionalni park iako i vrapci već znaju da je NP Plitvička Jezera financijska krava muzara koja nikada ne može presušiti.

Ali kada je trebalo te “nadnaravne” rukovodeće i poslovne sposobnosti primijeniti na ustanovu kojoj baš ne cvjetaju ruže, Šutić se tu potpuno pogubio i ne samo da nije smanjio dug niti za jednu kunu nego ga je još i povećao za nekoliko stotina tisuća kuna.

Zbog nesposobnosti koju je pokazala vodeći Upravno vijeće jedne takve ustanove, župan Milinović smjenjuje Vlatku Ružić i postavlja Slavena Prpića koji uspijeva smanjiti dug prema Phoenix farmaciji. Naravno da je to bilo nedostatno za otplatu duga u cijelosti koji trenutno iznosi oko 5.700.000 kuna sa kamatama. Zato je Šutić i inzistirao da se iz proračuna Grada Otočca kupi uređaj za ultrazvuk jer očito sa ovakvim vođenjem DZ Otočac nije mogao kupiti ni paket toalet papira. Također, u priopćenju sadašnjeg predsjednika UV DZ Otočac Slavena Prpića (http://www.gacka053.com/priopcenja/priopcenje-predsjednika-upravnog-vijeca-doma-zdravlja-otocac-slavena-prpica/ ) građani su mogli saznati šokantnu činjenicu da su za vrijeme mandata Branislava Šutića financijska sredstva trošena nenamjenski. Sve to je bilo jako dobro poznato i Vlatki Ružić kao tadašnjoj predsjednici UV DZ Otočac koja je svake godine pred sobom imala financijska izvješća. Zato se mnogi građani pitaju što čekaju DORH i nadležne institucije po pitanju ovog očitog primjera kršenja zakonskih propisa Republike Hrvatske.

G.N.P/Z.B.

Comments are closed.

More in Stav
Evo koliko Kustić i HDZ vole našu županiju, po 6. put

Sramota ili cirkus, teško je točno odrediti današnje ponašanje  HDZ-a i koalicijskih partnera na današnjoj sjednici županijske skupštine kojoj je...

Close