Priopćenje Slavena Prpića, predsjednika Upravnog vijeća Doma zdravlja Otočac

prosinac 6th, 2018 | by G.N.P
Priopćenje Slavena Prpića, predsjednika Upravnog vijeća Doma zdravlja Otočac
Priopćenja

Na temelju Vašega upita, a vezano za financijsko stanje u Domu zdravlja Otočac dostavljam Vam sljedeći odgovor:

Nakon mojega imenovanja za predsjednika Upravnog vijeća Doma zdravlja Otočac, odmah sam zatražio izvješće o stanju financija kako bih bolje upoznao nove članove Upravnog vijeća o trenutnom stanju.

Na zadnjoj sjednici UV koja je održana 29. studenoga 2018. s početkom u 13:30 raspravljao se o više točaka dnevnoga reda, a između ostaloga i o financijskom izvješću od 01.01.-30.09.2018. Iako je ravnatelj Doma zdravlja pravovremeno obaviješten o održavanju sjednice na kojoj je i trebao prisustvovati, isti se nije pojavio niti se ispričao za nedolazak članovima Upravog vijeća već je ovlastio gđu. Jasnu Orešković Brkljačić-voditeljicu odjela općih pravnih i kadrovskih poslova za zastupanje. Postavlja se pitanje : Zašto nije određen zamjenik ravnatelja  dr. Vuksan  za prisustvovanje na  sjednici?

Pošto je jedna od najvažnijih točaka dnevnoga reda bilo Financijsko izvješće od 01.01-30.09.2018., uvidom u isto ustanovljen je  ukupni akumulirani gubitak na dan 31.12.2017. iznosio 6.327.174,68 kn, a u prvih 9 mjeseci povećan još  za cca 687.000,00Kn.

Najveći dio dugovanja Doma zdravlja Otočac odnosi se prema veledrogeriji Phoenix Farmacija d.o.o. na dan 30.09.2018. iznosi 4.337.841,72 Kn, a na današnji dan 5.376.792,02 kn.

Također, najstariji neplaćeni račun prema Phoenix Farmaciji star je 866 dana što se otprilike poklapa sa vremenom kada je Šutić stupio na dužnost ravnatelja Doma zdravlja Otočac. Budući da HZZO uredno podmiruje svoje obveze i potraživanja prema DZ Otočac upitao sam nadležne službe:  da li se novac nenamjenski troši? Na to pitanje dobio sam potvrdan odgovor.

Phoenix farmacija d.o.o. posjeduje zadužnicu na iznos 5.100.000,00 kn što znači kad bi je aktivirali, račun doma zdravlja Otočac bio bi blokiran.

Sadašnje Upravno vijeće kojem sam na čelu napravit će sve da ne dođe do blokade računa Doma zdravlja Otočac, što je svakako posljedica nesavjesnog vođenja ove ustanove od strane ravnatelja Branislava Šutića i nenamjenskog trošenja sredstava.

I sami smo od strane zaposlenika upoznati sa učestalim nedolaskom na posao od strane ravnatelja Branislava Šutića što ćemo riješiti u okviru pozitivnih zakonskih propisa RH.

Predsjednik Upravnog vijeća Doma zdravlja Otočac

Slaven Prpić, dipl.učitelj