Najnovije

Branislav Šutić: Gradimo aerodrom da mladima olakšamo put u Irsku!

4 ožujka, 2019 | by G.N.P / Z. Bogdanić
Branislav Šutić: Gradimo aerodrom da mladima olakšamo put u Irsku!
Aprilili
0

Danas je ministar prometa u Vladi RH Oleg Butković prilikom posjete aerodromu na Špilniku obećao ono što Otočani već godinama priželjkuju: izgradnju novoga otočkog aerodroma. Ne samo da je obećao nego je donio i 6 maketa proizvođača Revell različitih modela putničkih aviona kapaciteta 10 – 30 putnika. Jedan od tih modela će otočki HDZ na čelu sa Branislavom Šutićem izabrati kao avion sa kojim će mladi ne samo iz Gacke doline nego i puno širega prostora putovati u Irsku trbuhom za kruhom. Za komentar smo zamolili i predsjednika otočkog HDZ-a Branislava Šutića.

– Ja mislim da je otočki aerodrom najbolje opcija za buduće naraštaje koji će morati ići u Irsku i ostale europske destinacije u potrazi za boljim životom. Nije li sramota gledati mlade kako sjedaju u one ružne autobuse na osječkom kolodvoru i po cijele dane putuju do Njemačke ili Švedske. Ja i otočki HDZ omogućit ćemo našima mladima da puno brže i sa  manje patnje i iscrpljivanja dođu do one europske destinacije gdje će se zaposliti.

Koji će biti kriteriji za dobivanje mjesta u tim avionima?

I tu je otočki HDZ postavio visoke standarde demokracije. Za put iz Hrvatske moći će se prijaviti svi bez obzira na političko opredjeljenje, vjeroispovijest i nacionalnost. To smo odlučili jer je nemoguće naći posla u Otočcu i županiji čak i za članove HDZ-a.

Tko će pokriti troškove održavanja aerodroma?

– Planirali smo da dio troškova snosi županija bar što se tiče goriva za avione. Ali pošto više nisam dobar sa Dadom morat ćemo pronaći druge izvore financiranja.

Čujemo da će se Vaša firma preorijentirati za zračni prijevoz?

Ne bih smio o tome pričati da netko ne bi pomislio da se tu radi o sukobu interesa. Vlatka Ružić će najvjerojatnije biti glavna stjuardesa, a ja sam čak upisao i pilotski tečaj za početnike u Zemuniku, ali mi je najveći problem što imam mučnine kada gledam Otočac sa visine.

G.N.P/Z.B.

Naslovna fotografija je fotomontaža, a rubrika APRILILI je šaljivog karaktera što govori i sam njezin naziv.

Comments are closed.

More in Aprilili
HDZ-ov uspjeh na izborima za mjesne odbore Otočca prešao granice Hrvatske

Da mediji danas nisu ograničeni samo na teritorijalne granice pokazuje i uspjeh portala Indirektno čije je svakodnevno pisanje o nezapamćenom...

Close