Najnovije

Građani Otočca pokrenuli inicijativu o promjeni datuma Božića

19 rujna, 2019 | by G.N.P / Z. Bogdanić
Građani Otočca pokrenuli inicijativu o promjeni datuma Božića
Aprilili
0

Na inicijativu grupe građana Otočca, Svetom Ocu, odnosno Papa Franji bit će u Vatikan upućen zahtjev u kojem se traži da se ove godine Božić u Otočcu slavi 25. rujna umjesto, kao do sada, 25. prosinca. U zahtjevu će biti navedeno da je to pomicanje Božića jednokratno, odnosno samo ove godine.

Razgovarali smo sa jednim od začetnika ove ideje i upitali ga za razlog ove nesvakidašnje inicijative. On nam je izjavio slijedeće: “Ideja za ovaj zahtjev, koji upućujemo preko vatikanskog nuncija u RH nadbiskupa Giorgia Lingue je jučerašnja sjednica Gradskog vijeća Otočca. Radi se o povratku suda u Otočac a to pitanje postavio je jedan od vijećnika direktno Branislavu Šutiću, predsjedniku GV-a. Šutić je tom prilikom rekao da je to njegova, odnosno HDZ-ova inicijativa, ali da se odluka ministra Bošnjakovića o povratku suda u Otočac ne poštuje na nižoj razini. Ono zbog čega mi tražimo pomicanje proslave Božića je obećanje Branislava Šutića da će podnijeti ostavku ako se do Božića u Otočac ne vrati Općinski sud. Pošto je Šutić tražio da se to njegovo obećanje evidentira i u zapisnik, mi smo došli na ideju da bi za budućnost ovoga grada bilo najbolje da taj Božić dođe što prije.”

Naravno da taj naš zahtjev povlači za sobom i popratne aktivnosti tako da smo od Uprave šuma zatražili rujansku isporuku novogodišnjih jelki, a u pregovorima smo i za Državnim hidrometeorološkim zavodom da nam slijedeći tjedan isporuče snijeg. Što se tiče klanja i pečenja odojaka mišljenja smo da bi o tome građani trebali odlučiti po svojoj savjesti.

Ako Papa Franjo prihvati naš zahtjev i Šutić podnese ostavku, građane Otočca ćemo na glavnom otočkom trgu počastiti tradicionalnim božićnim delicijama, kuhanim vinom i domaćom orahnjačom.

Članak je šaljivog karaktera i namijenjen je isključivo nasmijavanju čitatelja. Ako nekoga vrijeđa, unaprijed se ispričavamo.

Comments are closed.

More in Aprilili
Šutić Branislav
Branislav Šutić: Gradimo aerodrom da mladima olakšamo put u Irsku!

Danas je ministar prometa u Vladi RH Oleg Butković prilikom posjete aerodromu na Špilniku obećao ono što Otočani već godinama...

Close