Najnovije

ALI-PAŠA Čengić najavio napad na Otočac i zauzimanje Hrvatskog radija Otočac

14 siječnja, 2018 | by G.N.P
ALI-PAŠA Čengić najavio napad na Otočac i zauzimanje Hrvatskog radija Otočac
Aprilili
0

Kako piše turski dnevni list Meliyat, osmanlijski vojskovođa Ali-paša Čengić u tajnosti se priprema za ponovni napad na Otočac. Novinar toga lista infiltrirao se u redove Ali-pašine vojske te je prikupio mnoštvo informacija vezanih za tu vojnu operaciju.

Da podsjetimo, Ali-paša Čengić je prije 355 godina pokušao osvojiti Gacku dolinu i Otočac, ali je teško poražen kod Jurjevih stijena nedaleko današnje Zalužnice. Tom prilikom porazio ga je Petar Zrinski koji je zapovijedao sa oko 2000 vojnika dok ih je Ali-paša imao čak 8000. Iako brojčano slabiji, Petar Zrinski ga je teško porazio uz minimalne gubitke. Iako kasnije razmijenjen za austrijske časnike zarobljene u Bosni, Ali-paša se tada zarekao da će se opet vratiti.

Ali-paša i njegovi zapovjednici tvrde da ovaj puta idu na sigurno, a strateški cilj novoga napada na Otočac je zauzimanje Hrvatskog radio Otočca. Iako je u samom stožeru Ali-pašine vojske bilo nedoumice oko zauzimanja HRO-a, Ali-pašini obavještajci su se povjerili ubačenom novinaru kako to misle izvesti. Oni su u Otočcu pronašli svoje jatake, većinom djecu iz miješanih hrvatsko-turskih brakova, koji će sabotirati HRO. Najprije će preko repetitora na Humcu ubaciti glazbu iz popularne turske serije “Bit ćeš moja” što će slušateljima odvratiti pozornost. Staro i mlado, muškarci i žene, svi će kao hipnotizirani slušati tu glazbu i to će Osmanlije  iskoristiti kao povoljan trenutak za napad.

Ali-pašu Čengića jedino brine jučerašnji “miting” podrške HRO-u gdje su se građani javno pobunili protiv njegove namjere preuzimanja radija. Tako je Ali-paša u povjerenju rekao svom načelniku stožera da će odustati od napada ako se takvi “mitinzi” budu ponavljali. Stoga pozivamo i građane Otočca na dodatni oprez jer je možda vaš prvi susjed upravo Osmanlija koji se želi dočepati mikrofona.

G.N.P / Z.B

Comments are closed.

More in Aprilili
Prijelomna vijest: Grad Otočac sufinancira misiju na Mars

Sinoć oko 23 sata po našem vremenu javio nam se direktor američke svemirske agencije NASA Robert M. Lightfoot Jr. Najprije...

Close