Najnovije

Prijelomna vijest: Grad Otočac sufinancira misiju na Mars

31 prosinca, 2017 | by G.N.P
Prijelomna vijest: Grad Otočac sufinancira misiju na Mars
Aprilili
0

Sinoć oko 23 sata po našem vremenu javio nam se direktor američke svemirske agencije NASA Robert M. Lightfoot Jr. Najprije smo bili skeptični pozivom iz SAD-a misleći da se opet radi o nekoj prevari tipa “naslijedio sam milijune, ali ne mogu do njih pa trebam od vas mali polog za banku“. Ali kada je navedeni gospodin rekao da zove vezano za jučerašnju sjednicu Gradskog vijeća, zainteresirali smo se i ostali šokirani onim što smo čuli. Naime, gospodin Lightfoot rekao nam je da je sinoć dobio mail od predsjednika Gradskog vijeća Šutića koji mu je priopćio senzacionalnu vijest: Grad Otočac je u proračunu za 2018. godinu izdvojio 58 milijuna kuna za sufinanciranje NASA-ine misije na Mars!

Tragom te informacije pokušali smo doći do predsjednika GV-a Šutića ali nam je u HDZ-u rečeno da je otišao u Trst kupiti astronautsko odijelo. Na telefon nam se javila predsjednica kluba vijećnika HDZ-a Vlatka Ružić, ali nije bila raspoložena za razgovor. Samo nam je grubo dobacila: “saznajte gdje se može nabaviti bestežinski učvršćivač za kosu pa ćemo razgovarati!

Uspjeli smo i saznati odakle će se namiriti troškovi misije na Mars. Od sredstava namijenjenih sportskim udrugama financirati će se raketno gorivo. Sredstva za kulturu otići će na hranu za svemirsku posadu, a 300.000 kuna od HRO-a utrošit će se za već navedeni bestežinski učvršćivač za kosu.

Direktor NASA-e također nam je potvrdio da je Šutić probao nagovoriti i župana Milinovića da izdvoji neka manja sredstva, što je on odbio, ali je obećao opskrbiti posadu sa većom količinom čokoladica “Brane i Dado”.

Što se tiče medijske pokrivenosti, preraspodjelom sredstava namijenjenih manifestacijama Eko-etno i Smotra folklora financirat će se put u Cape Canaveral na Floridi za predstavnike lokalnih portala i televizija (portal Gacka053 nije na popisu putnika).

G.N.P

Comments are closed.

More in Aprilili
EKSKLUZIVNO: OBRANA OTOČCA PROUČAVATI ĆE SE NA WEST POINTU

Iz američkog vojnog časopisa “SOLDIER” saznajemo da će Otočac uskoro posjetiti izaslanstva američke kopnene vojske i vojne akademije West Point....

Close