Najnovije

Osumnjičeni za računalno krivotvorenje i krivotvorenje službene isprave

11 studenoga, 2021 | by G.N.P
Osumnjičeni za računalno krivotvorenje i krivotvorenje službene isprave
crna kronika
0

GOSPIĆ – Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakinjom iz Gospića zbog osnovane sumnje da je počinila kaznena djela računalno krivotvorenje i krivotvorenje službene ili poslovne isprave, te nad 73-godišnjakom iz Perušića koji se sumnjiči da je počinio kaznena djela poticanje na krivotvorenje službene ili poslovne isprave i krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Ona se sumnjiči da je u vremenu od 5. do 11. siječnja 2021. godine kao odgovorna osoba u svojstvu liječnice na traženje 73-godišnjaka izvršila preinake u informacijskom sustavu zdravstvene ustanove u Gospiću na način da je promijenila datum početka i završetka medicinske obrade i dodala nalaz nepostojećih laboratorijskih pretraga, dakle neovlašteno izmijenila podatke na dokumentu koji ima vrijednost za pravne odnose, a zatim promijenjene podatke ispisala, ovjerila potpisom i pečatom, te dokument dala 73-godišnjaku koji ga je preuzeo znajući da se radi o neistinitoj ispravi i priložio ga kao dio prigovora na prekršajni nalog Ministarstva financija.

Protiv njih će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava

PULS

Comments are closed.

More in crna kronika
Osumnjičen za nanošenje teških tjelesnih ozljeda

NOVALJA – Policijski službenici Policijske postaje Novalja dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom s područja Novalje zbog osnova sumnje da...

Close