Najnovije

21. Izložba tradicijskih proizvoda „Jesen u Lici“

3 listopada, 2019 | by G.N.P
21. Izložba tradicijskih proizvoda „Jesen u Lici“
Događanja
0

GOSPIĆ – U petak, 4. lipnja 2019. godine počinje jedna od najvećih izložbeno-prodajnih i tradicijskih manifestacija u Ličko-senjskoj županiji i široj regiji koja ima međunarodni karakter u organizaciji Ličko-senjske županije i JU Razvojne agencije LSŽ – LIRA te u suorganizaciji Grada Gospića.

Manifestacija se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske i Predsjednika Hrvatskoga sabora te pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva gospodarstva,poduzetništva i obrta.

Na izložbi će se predstaviti oko 270 izlagača iz gotovo svih hrvatskih županija i susjednih područja Bosne i Hercegovine, Slovenije i Makedonije.

Izložba iz godine u godinu privlači sve veći broj uzvanika i izlagača koji kroz izložbu prikazuju autohtone poljoprivredne, prehrambene, uporabne i ukrasne predmete karakteristične za krajeve iz kojih dolaze.

Izlagači su obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrti, mala trgovačka društva, udruge, zadruge, javne ustanove koje skrbe o zaštićenim područjima, škole. Osim izložbeno-prodajnog dijela održava se i kulturni program uz nastup brojnih kulturno umjetničkih društava. U sklopu manifestacije održava se i izložba autohtonog ličkog goveda – ličke buše te izložba ličke ovce pramenke kao i ocjenjivanje najboljih proizvođača meda, sira i rakije proizvedenih na području Ličko-senjske županije.

Potičući daljnji razvoj i povećanu kvalitetu autohtonih proizvoda Like, manifestacija “Jesen u Lici” od velikog je značaja za Ličko-senjsku županiju te kao takva ima značajnu ulogu u poticanju razvoja kontinentalnog turizma.

Tijekom trodnevne manifestacije koja traje do nedjelje, 6. listopada, očekuje se više desetaka tisuća posjetitelja koji će moći uživati u domaćim delicijama i brojnim zanimljivostima.

Ličko-senjska županija
JU Razvojna agencija Ličko-senjske županije – LIRA

Comments are closed.

More in Događanja
Gradonačelnik Kostelac primio predstavnike udruga proizašlih iz Domovinskog rata

OTOČAC – Danas je Gradonačelnik Grada Otočca Stjepan Kostelac, dr.vet.med. primio predstavnike udruga proizašlih iz Domovinskog rata. Razgovori su se...

Close