Najnovije

Gradonačelnik Kostelac vratio sud u Otočac

21 studenoga, 2019 | by G.N.P
Gradonačelnik Kostelac vratio sud u Otočac
Događanja
0

Kako neslužbeno doznajemo, rješenjem Ministarstva pravosuđa RH sa danom 01. 12. 2019. godine u Otočac se vraća ispostava Općinskog suda u Gospiću odnosno Stalna služba u Otočcu u kojoj će biti 3 djelatnika.

Ovo je svakako rezultat napora gradonačelnika Grada Otočca Stjepana Kostelca koji je još početkom 2014. godine u dopisu koji je uputio na adrese Ministarstva pravosuđa RH, Vrhovnog suda i Saborskog odbora za pravosuđe tražio da se u Otočac vrati Stalna služba a sve u cilju da se građanima Otočca i okolice olakša korištenje usluga suda.

U toj borbi gradonačelniku Kostelcu svakako su od velike pomoći bile i sugestije nekih djelatnika Općinskog suda u Otočcu koji je reorganizacijom sudova ukinut. Sugestije su se odnosile na podatke o broju predmeta koji je rješavao Općinski sud Otočac prije ukidanja tako da je i to utjecalo na ovu hvalevrijednu odluku ministra Bošnjakovića.

Bilo je i pokušaja od strane predsjednika Gradskog vijeća Otočca i predsjednika otočkog HDZ-a Branislava Šutića da uzurpira pravo na ovu inicijativu što smo i razotkrili u članku na ovome portalu (http://www.gacka053.com/komentar-dana/propao-jos-jedan-suticev-pokusaj-obmane-gradana-otocca/amp/), a što bi valjalo svakako još jednom pročitati.

Na kraju moramo zahvaliti gradonačelniku Kostelcu na još jednoj uspješno realiziranoj inicijativi koja ima za cilj poboljšanje života građana ovoga grada i okolice.

G.N.P

Comments are closed.

More in Događanja, komentar dana
Konferencija “Žene i točka” u Otočac dovodi žene koje pokreću Hrvatsku

OTOČAC – I ove godine u Otočcu će se na međunarodnoj konferenciji o ženama u poduzetništvu “Žene i točka” okupiti uspješne poslovne...

Close