Najnovije

Sutra kampanja „Manje oružja, manje tragedija“

5 studenoga, 2017 | by G.N.P
Sutra kampanja „Manje oružja, manje tragedija“
Događanja
0

Kako bi potakli građane da iz svojih domova izbace ono što život njihovih obitelji može zaviti u crno i da zajedno stvorimo sigurniju budućnost u kojoj će se zlouporaba oružja svesti na najmanju moguću mjeru, Policijska uprava ličko-senjska obavještava da će se u ponedjeljak,6. studenog 2017. godine s početkom u 10 sati u Gradskoj sportskoj dvorani u Gospiću održati preventivne aktivnosti u sklopu kampanje „Manje oružja, manje tragedija“ kojima će nazočiti i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. 

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Program Ujedinjenih naroda za razvoj u Hrvatskoj potpisali su 2007. godine Sporazum o suradnji, čijim potpisivanjem je formalno započela akcija „Manje oružja, manje tragedija“, kojoj je cilj senzibilizirati javnost i potaknuti građane na dragovoljnu predaju oružja, kao i utjecati na podizanje razine svijesti građana o opasnostima od nestručnog rukovanja oružjem i minsko-eksplozivnim sredstvima.

Tom prilikom biti će izvedene interaktivne vježbe i postavljeni edukativno – informativni postavi Ravnateljstva policije i Policijske uprave ličko-senjske, Hrvatskog centra za razminiranje, Hrvatskog crvenog križa-Gradskog društva Gospić, Hitne medicinske pomoći Ličko-senjske županije, Hrvatske gorske službe spašavanja- Stanice Gospić i Državne uprave za spašavanje- Područni ured Gospić.

Za najmlađe će biti organiziran i kreativni kutak, a u našem multimedijalnom kutku građani će se moći upoznati i sa raznim video materijalima, te stati pred kameru i snimiti svoju poruku o opasnostima od oružja i mina.

Istoga dana će na području cijele Policijske uprave ličko-senjske biti postavljeni info-punktovi gdje će građani moći dobiti informacije vezane uz dragovoljnu predaju oružja i to:

Perušić– kralja Zvonimira (Vatrogasni dom),

Klanac – ispred Pošte,

Lovinac– trg Sv. Ante,

Otočac– ulica kralja Zvonimira (ispred Pošte)

Brinje– dom DVD,

Švica – društveni dom,

Ličko Lešće– društveni dom,

Vrhovine– dom DVD,

Donji Lapac– trg Ive Andrića,

Nebljusi – Nebljusi bb,

Korenica– ulica Pere Šnjarića (ispred policijske postaje), Plitvička Jezera (kod pošte), Stalni granični prijelaz za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Ličko Petrovo Selo,

Senj – Frankopanski trg,

Karlobag – trg dr. Franje Tuđmana,

Novalja– trg Bazilika.

Kako bi neželjene posljedice eliminirali ili barem smanjili na minimalan broj, pozivaju se građani koji legalno posjeduju vatreno oružje da ga čuvaju, nose i uporabljuju na zakonit način, vodeći računa o sigurnosti sebe i drugih osoba, a posebno djece, dok  se građani koji neovlašteno posjeduju oružje i minsko-eksplozivna sredstva pozivaju da ih dragovoljno predaju bez bojazni za moguće sankcije. 

Obavještavaju se građani da oružja koja namjeravaju predati ne donose osobno na info punktove, kao niti u prostorije policije, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja. 

PULS

Comments are closed.

More in Događanja
Kupujmo hrvatsko – specijalizirani projekt za turizam

OTOČAC – Hrvatska gospodarska komora organizira specijalizirani projekt „Kupujmo hrvatsko – hrvatski proizvod za hrvatski turizam“, koji će biti održan 22....

Close