Najnovije

U Karlobagu potpisan ugovor vrijedan 4 milijuna kuna za izvanrednu sanaciju dijelova luke Karlobag

3 kolovoza, 2021 | by G.N.P
U Karlobagu potpisan ugovor vrijedan 4 milijuna kuna za izvanrednu sanaciju dijelova luke Karlobag
Događanja
0

KARLOBAG – U prostorijama Općine Karlobag potpisan je danas Ugovor koji će označiti novu eru u izvanrednom održavanju dijelova luke Karlobag. Riječ je o IV. fazi održavanja ove luke, u vrijednosti od 4.125 000 kuna. Ugovore su u ime Lučke uprave Senj i izvođača radova „Izgradnja“ d.o.o. iz Crikvenice potpisali Predrag Dešić i direktor Arsen Bistričić.

U obraćanju novinarima načelnik Općine Karlobag Boris Smojver još jednom je zahvalio svima koji, svako na svoj način, skrbe o Karlobagu.

-Današnji Ugovor o sanaciji karlobaške rive puno nam znači jer ta riva potječe još iz vremena Austro-ugarske. Riva je trenutno u derutnom stanju i sanacija je neophodna. Zato se posebno zahvaljujem Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, kao i ministru Butkoviću koji su uvijek imali sluha kako bi se s tri milijuna kuna izvršila ova faza sanacije rive, rekao je načelnik Smojver.

Potpisivanje Ugovora s izvođačem radova voditelj Lučke uprave Senj Predrag Dešić vidi kao planska ulaganja i nastavak inače izvršne suradnje s Općinom Karlobag.

-Naša Lučka uprava je unatrag četiri godine uz pomoć resornog Ministarstva uložila značajna sredstva u sanaciju jednog dijela luke Karlobag. Treba reći da je naša Lučka uprava već izradila cjelokupnu dokumentaciju sanacije luke Karlobag, što će stajati oko 16 milijuna kuna. Zajedno s Općinom Karlobag zaključeno je kako je najkritičnija dionica od sjevernog istezališta do srednjeg gata. To je zahvat u dužini od 70 metara koji predviđa sanaciju, izradu temelja i sanaciju šetnog dijela. Važno je reći kako je dio kamenja u rivi dotrajao i morat će se zamijeniti. Tako luka Karlobag neće izgubiti svoju vizuru i funkciju.

Sljedeće godine se nadamo nastavku sanacije rive od središnjeg gata pa do izlaska iz mjesta Karlobag, uvjeren je Predrag Dešić iz Lučke uprave Senj.

Župan ličko-senjski Ernest Petry također nije dvojio o važnosti ovoga Ugovora i projekta kojim će se izvršiti sanacija dijela karlobaške rive.

-Hvala svima koji sudjeluju u realizaciji ovoga projekta, od resornog Ministarstva, Lučke uprave, izvođača radova do Općine Karlobag. Uz čestitke mogu obećati da će Ličko-senjska županija i ja kao župan i dalje vrlo aktivno sudjelovati i poticati razvoj cjelokupnog priobalnog područja naše županije i Općine Karlobag. Ponosni smo što se danas potpisao Ugovor o sanaciji četvrte dionice čija je vrijednost 4.125 000 kuna. Osim što je ovo vrlo važan projekt za Karlobag, tako će se realizirati i brojni projekt u zaleđu ove općine u kojima će i dalje sudjelovati županija.

Ovo je prigoda još jednom zahvaliti se Vladi RH i resornom ministarstvu i ministru Olegu Butkoviću. Imamo jedan doista fenomenalan i korektan odnos, a za ovaj projekt doznačeno je tri milijuna kuna. U tijeku je realizacija brojnih projekata na ovome području, a Vlada RH, resorni ministri i Ličko-senjska županija ćemo i dalje biti pouzdan support pri njihovoj realizaciji, zaključio je župan Ernest Petry.

LSŽ

Comments are closed.

More in Događanja
Županijski odbor na čijem je čelu Vlatka Ružić podržao devastaciju Gacke!

Na sutrašnjoj sjednici Županijske skupštine jedna od točaka dnevnog reda je i Odluka o dopuni Odluke o izradi X. Izmjena...

Close