Najnovije

U Otočcu održana konferencija “Tvoja budućnost – tvoja odgovornost”

15 listopada, 2019 | by G.N.P
U Otočcu održana konferencija “Tvoja budućnost – tvoja odgovornost”
Događanja
0

OTOČAC – Konferencija “Tvoja budućnost – tvoja odgovornost” koja se održavala u Otočcu od 11. do 13. listopada 2019. okupila je mlade iz sljedećih sedam županija: Brodsko – posavska, Bjelovarsko – bilogorska, Karlovačka, Ličko – senjska, Dubrovačka, Splitsko – dalmatinska i Grad Zagreb. U sklopu konferencije predstavljeni su rezultati istraživanja o stavovima mladih o zapošljavanju i samozapošljavanju koje je provedeno u svibnju ove godine.

Također, teme o kojima je bilo govora su europske i nacionalne politike mladih, društveno poduzetništvo, mjere aktivne politike zapošljavanja i medijski trening. Na temelju rezultata istraživanja i rada po grupama mladi su izradili nacrt općih problema mladih, među kojima su u fokusu tri problema: dezinformiranost mladih o zapošljavanju i samozapošljavanju, opća nezainteresiranost za deficitarna zanimanja i nedovoljna svijest o društvenom poduzetništvu. Na temelju iznesenih problema mladih pristupit će se izradi Nacionalne strategije za zapošljavanje i samozapošljavanje mladih u RH.

U sklopu projekta Kompas slijede jednodnevne konferencije u sedam županija, a prva na redu je u Karlovcu 24. listopada 2019. gdje će sudionici imati prilike na temelju nacrta općih problema sudjelovati u kreiranju smjernica i mjera za Nacionalnu strategiju za zapošljavanje i samozapošljavanje mladih u RH.

Kažu da na mladima svijet ostaje, upravo zato projekt Kompas, želi s jedne strane potaknuti mlade na preuzimanje odgovornosti za svoju budućnost, a s druge strane potaknuti mlade vlastitim sudjelovanjem daju konstruktivne smjernice za Nacrt nove strategije za zapošljavanje i samozapošljavanje mladih u RH.

G.N.P / J.R

Comments are closed.

More in Događanja
Otvorena izložba “Baština u nestajanju”

Sinoć je u maloj sali Gackog pučkog otvorenog učilišta otvorena treća izložba iz ciklusa posvećenog industrijskoj baštini grada Otočca, a...

Close