Najnovije

Za potrebe Župne crkve Grad Otočac izdvojio 150 tisuća kuna

2 svibnja, 2021 | by G.N.P
Za potrebe Župne crkve Grad Otočac izdvojio 150 tisuća kuna
Događanja
0

Jučer je otočki župnik mons. Tomislav Šporčić blagoslovio završene radove na kapelici Svetog Josipa u Gornjoj Dubravi, ali i na mrtvačnici sufinanciranoj novcima Europske unije, koja je prošle godine rekonstruirana i dovršena, ponosni smo da je i Grad Otočac pod vodstvom gradonačelnika Stjepana Kostelca, dr.vet.med., sudjelovao u realizaciji ovako vrijednih projekata.

Upravo zbog vrijedne financijske donacije gradonačelnika Stjepan Kostelac, dr.vet.med. u iznosu od 92.500,00 kuna, građevinski radovi u adaptaciji i obnovi kapelice Sveti Josip u Gornjoj Dubravi uspješno su privedeni kraju.

U 2021. godini gradonačelnik je uz gore navedeni iznos donirao i hvalevrijedan iznos od 57.500,00 kuna za rekonstrukciju i obnovu sata na tornju župne crkve Presvetog Trojstva u Otočcu čija bi obnova trebala biti gotova do kraja ove godine.

Mnogi možda ne znaju, ali Grad Otočac kao jedna od manjih jedinica lokalne samouprave, u svojem Proračunu uspjeva osigurati skromna financijska sredstva za donacije vjerskim zajednicama i zaštitu sakralnih sakramenata. Naravno, navedeno se ne odnosi na 2020. godinu jer u istoj,  Grad Otočac zahvaljujući većini u Gradskom vijeću, nije imao uravnoteženi i zakoniti Proračun za 2020. godinu s čime su mnoge potrebe iz raznih područja bile nemoguće za realizirati i nažalost odbijene su, što gradonačelnik Kostelac pokušava u 2021. godini sanirati i bar pokušati nadomjestiti propušteno.

Uz sve navedeno te uz završenu i blagoslovljenu Kapelicu i mrtvačnicu na Gradskom groblju Otočac, veselimo se danu u kojem ćemo opet čuti otkucaje sata s crkvenog tornja Župne crkve znajući da je to omogućio upravo Grad Otočac i gradonačelnik Stjepan Kostelac.

Ured gradonačelnika

Comments are closed.

More in Događanja
HGK i HGSS održali edukaciju za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi

NOVALJA – U prostoru Poduzetničkog inkubatora Ragan u Novalji, 29. i 30. travnja održana je edukacija za nositelje i organizatore...

Close