Najnovije

Zbog pohlepnih političara Otočac bi se uskoro mogao suočiti sa nestašicom vode. Hoćemo li to mirno promatrati?

27 srpnja, 2021 | by G.N.P
Zbog pohlepnih političara Otočac bi se uskoro mogao suočiti sa nestašicom vode. Hoćemo li to mirno promatrati?
Događanja
0

Već nekoliko mjeseci Otočcem se šire glasine o tome da bi se na izvor rijeke Gacke trebale spojiti cijevi kojima će se grad Senj snabdijevati sa pitkom vodom. Konkretno, radi se o poduzeću „Vodovod hrvatsko primorje – južni ogranak d.o.o.“ koje se jeftino (čitaj besplatno) želi dočepati vode koju će poslije prodavati drugima. O tome piše i današnji članak na Glasu Gacke (https://www.glasgacke.hr/?ispis=detalji&novost=30484&kat=69).

Ovo i nije tako nova vijest jer su određene političke strukture iz Senja već pokušavale oteti ono što nam je najdragocjenije, našu Gacku. Početkom godine istu su podlost već pokušali progurati na Županijskoj skupštini ali je na intervenciju bivšeg gradonačelnika Stjepana Kostelca ta točka skinuta sa dnevnog reda.

Međutim, županijom sada vlada HDZ i o toj temi se sutra glasa na elektronskoj sjednici. Nije nam poznato je li nova gradska vlast upoznata sa namjerom pohlepnih političara koji nam žele uzeti veći dio vode sa izvora rijeke Gacke. Umjesto da se žurno sazove sjednica Gradskog vijeća Otočca na kojoj će se zauzeti jasan stav da ne želimo u skoroj budućnost imati nestašicu vode, za sada nema nikakve reakcije.

Nedavno smo pisali o tome kako je jedan naš sugrađanin htio ispasti „faca“ pa se provozao po Šatrićima na jet-skiju. Reakcije građana su bile takve da smo neke komentare na Facebooku morali i brisati. Ono što je sigurno je to da su građani jako osjetljivi na sve što se dešava na i oko Gacke.

Ako se u najcrnjem scenariju ostvari ono što su naumili pohlepni političari, a to je da se veći dio vode sa izvora rijeke Gacke preusmjeri prema Senju, poručujemo građanima neka pripreme dovoljno kanistara.

G.N.P/Z.B.

Comments are closed.

More in Događanja
U Brinju održan deseti po redu koncert “80-e su bile godine”

BRINJE – U organizaciji TZ Brinje i Općine Brinje u petak, 23. srpnja održan je deseti po redu rock koncertu...

Close