Najnovije

Županijski odbor na čijem je čelu Vlatka Ružić podržao devastaciju Gacke!

27 srpnja, 2021 | by G.N.P / Z. Bogdanić
Županijski odbor na čijem je čelu Vlatka Ružić podržao devastaciju Gacke!
Događanja
0

Na sutrašnjoj sjednici Županijske skupštine jedna od točaka dnevnog reda je i Odluka o dopuni Odluke o izradi X. Izmjena i dopuna Prostornog plana Ličko-senjske županije. Ono što nije vidljivo iz same točke dnevnog reda je namjera određenih političara sa ovih prostora da se Grad Senj napaja pitkom vodom direktno iz izvora rijeke Gacke. To je izazvalo burne reakcije građana Otočca koji su ogorčeni zbog činjenice da bi Otočac u bliskoj budućnosti mogao imati problema sa opskrbom pitkom vodom. Početkom godine bivši gradonačelnik Stjepan Kostelac uspio je tu točku ukloniti sa dnevnog reda kako se ne bi ostvario scenarij koji nitko od nas ne priželjkuje.

Dolaskom HDZ-a na vlast u županiji odnosi snaga su se promijenili i sada imamo situaciju da HDZ opet radi što hoće ne pitajući nas stanovnike Otočca za mišljenje. Tako je na Županijskom odboru za statut, poslovnik i propise, na čijem čelu je ustoličena Vlatka Ružić, donesen zaključak da je navedeni prijedlog u skladu sa zakonom te ga dostavljaju Županijskoj skupštini na raspravu i donošenje.

Ovo je još jedan dokaz o bahatosti HDZ-ove vlasti koja zbog pohlepe pojedinih političara želi oduzeti ono što je najvrijednije nama u Gackoj dolini, vodu. Vode u Gackoj ima dovoljno, ali gospoda žele vodu sa izvora jer je tamo najčišća. Umjesto da se Županijski odbor za statut, poslovnik i propise očituje o tome da se navedenim prijedlogom ugrožava osnovno ljudsko pravo građana Otočca i okolice, pravo na vodu, oni to zanemaruju. Ovim putem pozivamo i predsjednicu Odbora Vlatku Ružić da preispita svoju savjest i povuče taj prijedlog sa dnevnog reda Županijske skupštine. Jer za razliku od nje, mnogima od nas stalo je do Otočca.

G.N.P/Z.B.

Comments are closed.

More in Događanja, komentar dana
Zbog pohlepnih političara Otočac bi se uskoro mogao suočiti sa nestašicom vode. Hoćemo li to mirno promatrati?

Već nekoliko mjeseci Otočcem se šire glasine o tome da bi se na izvor rijeke Gacke trebale spojiti cijevi kojima...

Close