Najnovije

Danas se obilježava Svjetski dan radija

13 veljače, 2018 | by G.N.P
Danas se obilježava Svjetski dan radija
Društvo
0

OTOČAC – Na današnji dan, 13. veljače, obilježava se Svjetski dan radija. Svjetski dan radija proglasio je UNESCO  na sjednici Opće skupštine Ujedinjenih naroda još 2011. godine. Time se želi istaknuti i ukazati na vrijednost radija, komunikacijske mogućnosti radija kao i ulogu radija u nadopuni drugih medija poput interneta, televizije i tiska. Radio pruža informacije, zabavlja te stvara mogućnost slušateljima brzog i izravnog uvida u razna zbivanja (kulturna, društvena, glazbena,…).

Nove tehnologije, poput streaminga, omogućavaju dostupnost radija u cijelom svijetu putem internet mreže. Značajna je i pojava digitalne tehnologije DAB+ (digital audio broadcasting) i u Hrvatskoj gdje će novi radijski signal dosegnuti do još većeg broja slušatelja pri tome nudeći nove sadržaje i mogućnosti

Kad je o radiju riječ, i  “naš radio iz Gacke” – Hrvatski radio Otočac nam i putem streaming tehnologije  pruža informacije, zabavlja, povezuje te  daje uvid u kulturna i društvena zbivanja Otočca i Gacke u dugoj tradiciju preko 50 godina postojanja. I dok UNESCO ističe važnost te vrijednost radija kao medija, naš radio iz Gacke traje još 45 dana.

G.N.P

 

Comments are closed.

More in Društvo
I svećenici za opstanak HRO-a

KRASNO – Na susretu svećenika Otočkoga dekanata koji se je održao na Krasnu još u ponedjeljak, 5. veljače, bilo je...

Close