Najnovije

Aktivnosti robotičkog kluba “Robo-Otočac”

6 ožujka, 2021 | by G.N.P
Aktivnosti robotičkog kluba “Robo-Otočac”
Obrazovanje
0

Jedan od pokrovitelja RK “Robo-Otočac” je i Hrvatska gospodarska komora ŽK Otočac, koja nas podupire unatrag zadnje 2 i pol godine, s ciljem kvalitetnije organizacije radionica, nabave robotičkih setova i sudjelovanja na međunarodnim natjecanjima, što omogućuje edukaciju učenika o robotici na jednoj višoj razini. Kroz ovu suradnju cilj je povezivanje obrazovnog sustava s gospodarstvom i razvoj novih inovativnih djelatnosti na području županije, kako bi se usporio odljev mladih visoko obrazovanih kadrova te utjecalo na mlade da se opredjeljuju za studiranje na fakultetima iz STEM područja.

Naravno tu su i drugi pokrovitelji, jedinice lokalne uprave, Grad Otočac i Općina Vrhovine, kao i OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac, čiju nesebičnu podršku imamo i čiji se učenici iz područja Robotike obučavaju u sklopu izvannastavne aktivnosti u školi, a u klubu izvanškolsko, koji se već niz godina obučavaju iz područja robotike, a svoje su znanje pokazali u nizu natjecanja u zemlji i inozemstvu.

Nažalost u tijeku školske godine 2019/2020., aktivnosti su morale biti djelomično obustavljene, zbog situacije s Korona virusom, što se naročito odnosi na sudjelovanje na natjecanjima.

Od planiranih sudjelovanja na natjecanjima učenici su sudjelovali na slijedeća dva natjecanja:

– Robo Cup Zagreb Open 2019. (prosinac 2019. godine) i

– Robo Start u Varaždinu (veljača 2020.)

Nakon toga smo bili planirali sudjelovati na otvorenom prvenstvu Austrije (RoboCup Austria Open 2021. u Eisenstadtu u Gradišću), te eventualno na europskom RoboCup natjecanju u Portugalu u Guimaraesu, no nažalost od ožujka 2020. sva natjecanja su otkazana, zbog situacije s Korona virusom. Također je i otkazano natjecanje RoboCup Junior Zagreb 2020. (prosinac) i čeka se povoljna situacija, da bude ipak održano pa makar i u svibnju ove godine.

Za ovo vrijeme, kada je bilo dozvoljena obuka, učenici- članovi RK “Robo-Otočac” su kreirali i programirali nove robote, stjecajući nova znanja i vještine, koje im danas sutra mogu koristiti u profesionalnoj orijentaciji.

RK “Robo-Otočac”.

Comments are closed.

More in Obrazovanje
Župan Darko Milinović imenovao nove članove školskog odbora Srednje škole Otočac

Župan ličko-senjske županije Darko Milinović danas je potpisao Rješenje kojim se razrješuju stari te imenuju novi članovi školskog odbora Srednje...

Close