Najnovije

USKORO I OBNOVA DRUŠTVENOG DOMA U SINCU

4 ožujka, 2019 | by G.N.P
USKORO I OBNOVA DRUŠTVENOG DOMA U SINCU
Društvo
0

U rujnu 2018. godine, Grad Otočac prijavio je projekt „Rekonstrukcija građevine društvenog doma u Sincu u “Interpretacijsko – komunikacijski centar kulturno – povijesne baštine i biološke raznolikosti Gacke doline”na natječaj Mjera 07 – provedba tipa operacije 7.4.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu.

Ukupna procijenjena vrijednost Projekta iznosi 9.075.000,00 te se Projekt prema zadnjim informacijama nalazi na visokom 11 mjestu rang liste od ukupno 85 projekata te se uskoro očekuje i potpisivanje ugovora.

Cilj Projekta je rekonstrukcija društvenog doma u Sincu u kojem bi se uredio prostor sa suvremenim i interaktivnim prikazivanjem povijesti, kulture i prirodne baštine Gacke doline. Uredili bi se stalni postavi koji bi prikazivali povijesna događanja i kulturnu baštinu, bogatstvo rijeke Gacke (flora i fauna), ribolov na rijeci Gacki, tradicijske obrte i izradu suvenira.  Također, biti će izgrađen i turističko informativni punktu kojem bi bile objedinjene i dostupne sve potrebne informacije.

Realizacijom ovog Projekta, odnosno rekonstrukcijom Društvenog doma u Sincu i uređenjem pristupnog trga doći će do poboljšanja životnih uvjeta u mjestu Sinac. Povećat će atraktivnosti naselja Sinac u turističkom i neturističkom smislu, a samim time otvorit će se i više mogućnosti za stanovnike naselja Sinac, ali i za sve stanovnike grada Otočca. Uređenjem zgrade društvenog doma,  povećat će se turistički potencijal Grada Otočca, ali i produžiti turistička sezona. Zaposlit će se osobe koje će biti zadužene za održavanje građevine, organiziranje i osmišljavanje atraktivnost koje će privlačiti posjetitelje i slično. Naročito će se poboljšati uvjeti lokalnom stanovništvu jer će se moći turistički više razviti, KUD Lipa Sinac koji tamo održavaju svoje probe i okupljaju se jer će imati bolje i kvalitetnije uvjete za svoj rad i za realizaciju trenutno nemogućih planova (ugošćavanje većeg broja KUD-ova, organiziranje „Ilinje u Sincu“ na nekom novom nivou i slična događanja).

Gradonačelnik

Stjepan Kostelac, dr.vet.med,

Comments are closed.

More in Društvo, Politika
Otočani osvojili austrijski vrh Wertatschu (2181 mnv)

Dvojica Otočana Stipe Piršljin i Milan Krznarić, već poznata po avanturističkim pothvatima, u petak su krenuli na alpinistički uspon na...

Close