Najnovije

Gradonačelnik.hr: Otočac korak bliže izgradnji vjetroparka, u tijeku studija okoliša vrijedna 3,7 milijuna kuna

29 listopada, 2018 | by G.N.P / Z. Bogdanić
Gradonačelnik.hr: Otočac korak bliže izgradnji vjetroparka, u tijeku studija okoliša vrijedna 3,7 milijuna kuna
Gospodarstvo
0

Nakon što je gradonačelnik Otočca, Stjepan Kostelac u srpnju, u Amsterdamu, potpisao Ugovor o suradnji nizozemske tvrtke Green Trust i Grada Otočca, u svrhu izgradnje vjetroparka s 34 vjetroelektrane, trenutno je u tijeku studija okoliša koju provodi Green Trust. U sklopu studije okolišta, vrijedne oko 3,7 milijuna kuna, bit će postavljen mjerni stup koji će izmjeriti vjetropotencijal područja na kojem će se graditi vjetroelektrane, a gradonačelnik je poručio kako će, ako sve pođe po planu, započeti izgradnja vjetroelektrana koje bi trebale biti u funkciji za dvije do tri godine.

Vjetroelektrane će se izgraditi u mjestima Ramljani, Dabar, Podum i Doljani. Ukupna vrijednost projekta vjetroparka zasad je procijenjena na iznos od oko 372 milijuna kuna, a gradonačelnik je poručio kako su moguća i veća izdvajanja od toga.

„Predstavnici te tvrtke bili su u Otočcu dva, tri puta i tako smo potpisali taj ugovor. Inače,  područje u kojem će graditi vjetroelektrane je vrlo povoljan, odnosno, vjetar je jako povoljan za ovaj projekt. Ovo je prvi put da oni ulažu u Otočac, a ta se firma bavi projektiranjem, traženjem financijskih sredstava i izgradnjom. Dakle, rade sve. Grad Otočac će od vjetroelektrana imati prihod; isto kao što i prihod donosi hidroelektrana, od kojih godišnje dobijamo oko 2,5 milijuna kuna. Gradu će se isplatiti renta, a planiraju se i nova radna mjesta. Osim poslova izgradnje, tvrtka Green Trust bi otvorila ured u Otočcu“, rekao nam je gradonačelnik Kostelac.  (gradonačelnik.hr/J.L.)

Gradonačelnik.h

Comments are closed.

More in Gospodarstvo, Politika
Izbori za članove vijeća mjesnih odbora – 9. prosinca

OTOČAC – Gradsko vijeće Grada Otočca na izvanrednoj sjednici održanoj 04. 10. 2018. godine donijelo je Odluku o izmjenama i...

Close