Najnovije

Nizozemci grade vjetropark kod Otočca

22 srpnja, 2018 | by G.N.P
Nizozemci grade vjetropark kod Otočca
Gospodarstvo
0

Već smo izvijestili o posjeti gradonačelnika Otočca Stjepana Kostelca i njegovog zamjenika Nenada Jankovića nizozemskoj tvrtki Green Trust i potpisivanju ugovora o suradnji, a vezano za planove te tvrtke o  izgradnji vjetroparka na području iznad Dabra. U izaslanstvu je bio i gospodin Goran Trška, partner i zastupnik tvrtke Green Trust za Hrvatsku.

Tvrtka Green Trust bavi se obnovljivim izvorima energije već 20 godina, a sjedište se nalazi u mjestu Oosterbeek nedaleko Amsterdama. Trenutni projekt koji realizira tvrtka Green Trust, a koji je u završnoj fazi, je izgradnja vjetroparka Krammer u Nizozemskoj koji će sačinjavati 34 vjetroturbine, a nalazi se jugoistočno od grada Roterdama. Vjetropark će, kada bude gotov 2019. godine, proizvoditi 120 MW električne energije.

Što se tiče ugovora koji je potpisan, u ime tvrtke Green Trust potpisao ga je jedan od trojice vlasnika gospodin Tijmen Keesmaat. Potpisivanju ugovora prethodila je razmjena poklona. Gradonačelnik Kostelac poklonio je gospodinu Tijmenu ličku kapu, ličku torbicu i knjigu “Otočac”, dok je direktor Tijmen izaslanstvu Otočca poklonio knjigu o povijesti Nizozemske.

Sama realizacija projekta vjetroparka trebala bi započeti na jesen, a očekivano vrijeme završetka je treći kvartal 2021. godine. I taj vjetropark bi imao 34 vjetroturbine a proizvodio bi 136 MW električne energije.

Kako smo saznali od gospodina Gorana Trške, početkom slijedeće godine očekuje se otvaranje ureda tvrtke u Otočcu kao i zapošljavanje određenog broja djelatnika.

G.N.P

Comments are closed.

More in Gospodarstvo
Gradonačelnik Kostelac u Amsterdamu potpisao ugovor za investiciju vrijednu 50 mil. eura

AMSTERDAM / NIZOZEMSKA – Gradonačelnik grada Otočca otputovao je na službeni put u Amsterdamu gdje je danas potpisao ugovor o...

Close