Najnovije

POTPISAN SPORAZUM O SURADNJI NA PROJEKTU RAZVOJA ŠIROKOPOJASNOG INTERNETA

2 studenoga, 2017 | by G.N.P
POTPISAN SPORAZUM O SURADNJI NA PROJEKTU RAZVOJA ŠIROKOPOJASNOG INTERNETA
Gospodarstvo
0

OTOČAC – Nakon višemjesečne suradnje danas je Gradskoj vijećnici Grada Otočca potpisan Sporazum o suradnji na projektu razvoja širokopojasnog interneta prihvatljivog za financiranje iz EU fondova.

Potpisnici ovog Sporazuma su Grad Gospić, Grad Otočac i Općina Plitvička Jezera. Na sastanku su sudjelovali i djelatnici tvrtke Lator d.o.o. koja je specijalizirana za usluge pružanja konzaltinga u telekomunikacijama

Potpisnici ovog Sporazuma utvrđuju da imaju zajednički interes surađivati u razvoju širokopojasnog pristupa jer time povećavaju vjerojatnost uspješne aplikacije za bespovratna sredstva unutar Operativnog  programa Konkurentnosti i kohezije (OPKK) i postižu veću ekonomsku održivost projekta.

Kako je i naglasio gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac, gradovi Otočac, Gospić i općina Plitvička Jezera pokrivaju oko 60 % teritorija županije kao i oko 80 % stanovništva. Gradonačelnik Gospića Karlo Starčević istaknuo je da uvođenje širokopojasnog interneta proces koji će trajati tri godine, ali da je to jedini način da se dostignu europski standardi po pitanju pristupa internetu.

Naravno da će to utjecati i na razvoj turizma i gospodarstva, a mi se iskreno nadamo da će čelništvo Ličko-senjske županije prepoznati važnost ovoga projekta i podržati ga.

Nositelj ovog Projekta je Grad Gospić.

G.N.P

Comments are closed.

More in Gospodarstvo
Nastup izlagača iz Ličko-senjske županije na Eko-Bisu u Bihaću

BIHAĆ –  Županijska komora Otočac organizirala nastup izlagača iz Ličko-senjske županije na  15. međunarodnom sajmu ekologije Eko-Bis, koji se održava od 14....

Close