Najnovije

A kome će to Branislav Šutić “kuvati” pašta-šutu?!

13 siječnja, 2021 | by G.N.P
A kome će to Branislav Šutić “kuvati” pašta-šutu?!
komentar dana
0

I ove godine repriza Šutićevog i HDZ-ovog iživljavanja na građanima Otočca kada je proračun u pitanju. Pompozno najavljen kao razvojan i socijalan, proračun je i ove godine zapravo produkt Šutićevog potpunog neshvaćanja funkcioniranja lokalne samouprave. Iako se jednom prilikom u Županijskoj skupštini i pohvalio kako se on sa regionalnom samoupravom i znanstveno bavi, Šutić o tome zapravo nema pojma. Prošle godine je taj “znanstvenik” Otočac doveo u situaciju da postane grad bez proračuna zahvaljujući njemu i njegovom koalicijskom pajdašu Milanu Sigurnjaku. Sve mjerodavne institucije dale su za pravo gradonačelniku Kostelcu koji je lanjski proračun obustavio od izvršenja.

Jedna od Šutićevih ovogodišnjih fantazija je svakako izdvajanje milijun kuna za otvaranje pučke kuhinje u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Otočac.

Pošto nam baš i nije bilo jasno za koga bi ta kuhinja pripremala obroke, na e-mail adresu GDCK Otočac poslali smo upit o tome koliko bi korisnika imala ta pučka kuhinja, gdje bi bila smještena te planira li se zapošljavanje novih djelatnika koji bi radili u toj pučkoj kuhinji.

Od direktorice Dragice Cvitković dobili smo odgovor da u GDCK Otočac nisu upoznati sa tim projektom niti je takav projekt u godišnjem planu aktivnosti.

Svi znamo da u Otočcu nema stotina beskućnika koji lutaju gradom u potrazi za hranom. O našim sugrađanima koji su u teškoj socijalnoj situaciji brine se Centar za socijalnu skrb, a o njima se dodatno brinu Crveni križ i Centar za pomoć u kući kojeg Šutić godinama želi zatvoriti jer ga vodi osoba koja nije na liniji njegove partije.

Stoga nam nije jasno za koga je to Šutić htio “kuvati” pašta-šutu kada je govorio o otvaranju pučke kuhinje? Možda za neke naše sugrađane koji bi na ručak dolazili u Mercedesima i Passatima?

G.N.P/Z.B.

Comments are closed.

More in komentar dana
Ovo je za svaku pohvalu: Portal Gacka053 donira 70 tisuća kuna Ivici Oreškoviću – Futriju

U ovim teškim vremenima korona krize i potresa teško je ostati ravnodušan prema potrebitima pa se tako u akciju uključio...

Close