Najnovije

Branislav Šutić priznaje da je kao ravnatelj zapošljavao ljude na Plitvičkim Jezerima. To je kazneno djelo!

22 lipnja, 2021 | by G.N.P / Z. Bogdanić
Branislav Šutić priznaje da je kao ravnatelj zapošljavao ljude na Plitvičkim Jezerima. To je kazneno djelo!
komentar dana
0

U podužem hvalospjevu koji je danas objavljen na HDZ-ovom portalu Indirektno javnosti se danas obratio i najveći gubitnik lokalnih izbora Branislav Šutić (http://indirektno.com/branislav-sutic-otocac-svojim-lazima-unistavaju-placenici-a-ne-ja-koji-sam-sudjelovao-u-njegovom-razvoju/). Usmjeravajući svoju frustraciju zbog gubitka izbora na ovaj portal, Branislav Šutić je sastavio poduži popis svojih zasluga zbog čega bi Otočac danas trebao biti na popisu gradova poželjnih za život poput Preloga ili Svete Nedelje. A nije.

Tako pri kraju popisa veličanstvenih projekata koji su on i HDZ realizirali u Otočcu spominje i svoju dobročiniteljsku narav dok je bio ravnatelj NP Plitvička Jezera pa kaže „a kada sam bio na pozicijama da pomognem ljudima zapošljavao sam ih, pomagao a i svi znaju da su dok sam bio ravnatelj NP Plitvička jezera dva autobusa zaposlenika putovala iz Otočca na Plitvice.“

Ovo javno priznanje Branislava Šutića da je zapošljavao ljude dok je bio ravnatelj NP Pltivička Jezera je posao za DORH zato jer ravnatelj niti jedne javne ustanove u Hrvatskoj ne može niti smije zapošljavati ljude. To radi povjerenstvo na osnovu javnog natječaja u kojem su propisani neki kriteriji. Branislav Šutić je mogao nekoga zaposliti u svojem obrtu „MID“ i to je njegovo zakonsko pravo. Ali bilo kakav utjecaj sa pozicije ravnatelja na povjerenstvo za prijem djelatnika u NP Plitvička Jezera je kazneno djelo.

Svi se dobro sjećamo Šutićeve javne zamolbe koju je uputio premijeru Plenkoviću prilikom posjete Otočcu 2016. godine da mu dozvoli kadroviranje u NP Plitvička Jezera što je bilo preneseno u svim javnim medijima (https://www.index.hr/vijesti/clanak/licki-hdzovac-javno-zamolio-plenkovica-da-mu-pomogne-uhljebljivati-u-plitvickim-jezerima/916238.aspx)

Svakako da ćemo ovo javno priznanje Branislava Šutića o zapošljavanju u NP Plitvička Jezera proslijediti onima koji su plaćeni da istražuju kršenje zakona. A Branislavu Šutiću dajemo prijateljski savjet da se ubuduće posavjetuje sa odvjetnikom kada se obraća javnosti.

G.N.P/Z.B.

Comments are closed.

More in komentar dana
Tko je dozvolio ovo divljanje jet-skijem na Gackoj?!

Nema lokalnog političara koji se u predizbornoj kampanji nije dotaknuo rijeke Gacke i njezinih turističkih vrijednosti i potencijala. Nema ni...

Close