Najnovije

Branislav Šutić već godinama “gine” za HDZ ali ne napreduje ni milimetra

16 veljače, 2021 | by G.N.P
Branislav Šutić već godinama “gine” za HDZ ali ne napreduje ni milimetra
komentar dana
0

Prošlo je nekoliko mjeseci od imenovanja dva Senjanina državnim tajnicima. Darko Nekić tako je postao državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja, dok je Sanjin Rukavina imenovan državnim tajnikom u Ministarstvu uprave i pravosuđa. Marijan Kustić postao je izvršni direktor HNS-a a trenutno je na funkciji predsjednika županijskog HDZ-a. Sva trojica su istkanuti HDZ-ovci koji su se svojim radom dokazali kao vjerni stranački vojnici, a Andrej Plenković zna nagraditi takvu vjernost.

Svi smo se prije tih nekoliko mjeseci pitali. “A što je sa Šutićem?” On je i dalje na političkom dnu, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a u Otočcu. Iako se javno hvalio da HDZ u Otočcu ima 1500 članova, stvarna situacija je ipak malo drugačija. Uz Šutića je ostala šačica najodanijih poslušnika kojih je sve manje zbog neispunjenih Šutićevih obećanja. Tako je Šutić prije 5 godina prilikom posjete Otočcu javno zamolio Plenkovića da mu pomogne kadrovirati na Plitvičkim Jezerima što su objavili svi nacionalni mediji (https://www.index.hr/vijesti/clanak/licki-hdzovac-javno-zamolio-plenkovica-da-mu-pomogne-uhljebljivati-u-plitvickim-jezerima/916238.aspx) očito imajući na umu zapošljavanje svojih poslušnika i članova njihovih obitelji.

Nije Plenković bio oduševljen sa takvim Šutićevim nastupom  , a još manje mu je “sjela” činjenica da je zaslugom Šutića i otočkog HDZ-a Otočac prošle godine bio jedini grad u Hrvatskoj koji nije imao proračun. Zato je i posljednjeg dana prije objave kandidacijskih lista za parlamentane izbore Branislav Šutić uklonjen sa popisa kandidata za Hrvatski Sabor. I u Otočcu je Šutić postao politički marginalac što je i pokazalo nedavno istraživanje agencije Promocija Plus, a po kojoj je najnegativniji političar u Otočcu upravo Branislav Šutić.

Sve ovo što Branislav Šutić posljednjih nekoliko godina radi na štetu građana Otočca, a pogotovo u posljednjih nekoliko mjeseci je posljedica upravo te frustracije izazvane činjenicom da ga je središnjica HDZ-a potpuno marginalizirala i da će ga u slučaju lošeg rezultata na lokalnim izborima maknuti sa pozicije predsjednika otočkog HDZ-a, a to će onda biti Šutićev konačni pad.

G.N.P/Z.B.

Comments are closed.

More in komentar dana
Priča za Valentinovo: Što napraviti kada te muž vara sa tvojom šeficom? Odeš u drugu firmu!

Već smo nekoliko puta pisali o tome kako je jedan lokalni političar vodio ljubavnicu u Beograd na račun poreznih obveznika....

Close