Najnovije

Gradski vijećnik Milan Sigurnjak smanjio sredstva za infrastrukturu za 6 milijuna kuna i traži izgradnju bazena koji košta 50 milijuna!

2 siječnja, 2020 | by G.N.P
Gradski vijećnik Milan Sigurnjak smanjio sredstva za infrastrukturu za 6 milijuna kuna i traži izgradnju bazena koji košta 50 milijuna!
komentar dana
0

“Lako je tuđim kur..m gloginje mlatiti” šaljiva je narodna poslovica koja najzornije prikazuje razbacivanje novcima poreznih obveznika od strane političara koji raspolažu sa tim novcem.

Upravo bi se ta poslovica mogla primijeniti na ponašanje HDZ-ovih vijećnika na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Otočca na kojoj je usvojen proračun za 2020. godinu. Usvojeni su i amandmani, a posebno upada u oči amandman gradskog vijećnika i koalicijskog partnera HDZ-a  Milana Sigurnjaka koji i objavljujemo u članku. Između ostaloga, Milan Sigurnjak je infrastrukturne projekte nasipavanja i asfaltiranja cesta smanjio za preko 6 milijuna kuna. Tu su nasipavanje ceste u Kompolju, već započeto asfaltiranje ceste u ulici Bartola Kašića, asfaltiranje nerazvrstanih cesta u Prozoru, izgradnja ulice Kralja Tomislava, dovršetak uređenja igrališta u ulici Bartola Kašića itd. Tu su navedeni već započeti projekti, poput uređenja ulice Bartola Kašića, ali vijećnik Sigrunjak očito smatra da ih ne treba završiti.

Bilo bi razumljivo da je taj novac preusmjeren za neke slične projekte koji bi poboljšali život stanovnicima Otočca i okolice. Međutim, Milan Sigurnjak veći dio tih novaca želi uložiti u izgradnju ni manje ni više nego – bazena! U obrazloženju amandmana vijećnik Milan Sigurnjak napominje da je (a nije 1. april) “bazen važan za razvoj Grada Otočca u smjeru turizma i sporta”.

Radi se o vrijednosti od 3 milijuna kuna što je skoro nedostatno za vodu kojom će se napuniti taj bazen. Pretraživanjem na Internetu mogu se naći informacije o tome koliko koštaju takvi bazeni pa evo samo nekih:

https://www.parentium.com/prva.asp?clanak=58333

https://tockanai.hr/biznis/nekretnine/65-milijuna-kuna-za-gradski-bazen-pula/

http://www.radiosamobor.hr/2019/01/03/grad-prijavio-projekt-gradnje-bazena-na-eu-natjecaj/

Jasno se vidi da se cijene izgradnje gradskih bazena kreću od 45 do 65 milijuna kuna. Održavanje bazena i grijanje u zimskim mjesecima kao i plaće onih koji će biti zaposleni prelazi godišnje višemilijunske iznose što dovodi u pitanje rentabilnosti takvoga objekta. Stoga javno pitamo Milana Sigurnjaka a i ostale vijećnike iz HDZ-ove koalicije: jeste li za ovakvo besmisleno trošenje javnog novca glasali po svojoj savjesti ili stranačkoj odluci?

A ako gradski vijećnik Milan Sigurnjak baš želi imati bazen nitko mu ne brani. Neka ga sagradi kod svoje kuće, vlastitim novcem i neka se brčka u njemu koliko hoće.

G.N.P./Z.B.

Comments are closed.

More in komentar dana
Evo kako je dekan Šutić 2011. godine provodio Zakon o javnoj nabavi i trošio naše novce

Jedna od vrućih tema ovih dana u Otočcu je svakako izgradnja dječjeg vrtića za koji je Grad Otočac privukao sredstva...

Close