Najnovije

Nemojmo se zavaravati, oni koji nam žele oduzeti vodu iz Gacke neće od toga odustati!

28 srpnja, 2021 | by G.N.P / Z. Bogdanić
Nemojmo se zavaravati, oni koji nam žele oduzeti vodu iz Gacke neće od toga odustati!
komentar dana
0

Jučerašnjom odlukom da se sa dnevnog reda sjednice Županijske skupštine skine točka o Izmjeni i dopuni prostornog plana LSŽ mnogima je pao kamen sa srca. Javnost je vrlo negativno reagirala na informaciju da se priprema projekt po kojem će se voda sa izvora rijeke Gacke tunelom preusmjeriti prema Senju. Iako grad Senj ima dovoljno izvora sa kojih se napaja pitkom vodom, ovaj projekt je očito rezultat nečije pohlepe da se besplatno dočepa kvalitetne vode koju će poslije prodavati.

Informacije sa kojima raspolažemo ukazuju na to da je veći dio financijskih sredstava za ovaj projekt osiguran što znači da ekipa koja stoji iz toga neće odustati. U prilog tome govori i činjenica da je ova točka na intervenciju bivšeg gradonačelnika Stjepana Kostelca već jednom skinuta sa dnevnog reda ali se opet pokušava progurati jer su preveliki ulozi u igri.

Ono što je vrlo zabrinjavajuće i što nimalo ne budi optimizam je izostanak reakcije vladajućih političara kako gradskih tako i županijskih. Nitko od njih se nije kategorički ogradio od ovoga projekta i nedvosmisleno izjavio da neće doći do njegove realizacije.

Ovim putem pozivamo i Otočane koji su vijećnici Županijske skupštine ali i gradsku vlast da pošalju upit i županu Petryju i predsjedniku Županijske skupštine Kustiću o tome da li vladajuća stranka HDZ definitivno odustaje od ovoga projekta. Neka župan Petry i predsjednik Županijske skupštine Kustić pokažu odgovornost i poštovanje prema građanima Otočca jer nisu došli na vlast da bi zastupali interese HDZ-a i njegovih članova. U suprotnom, svima će nam biti jasno da ovaj projekt ide dalje.

Pokazali smo složnost kada je bio u pitanju opstanak Hrvatskog radio Otočca, pokazat ćemo im i kada je sudbina Gacke u pitanju.

G.N.P/Z.B.

Comments are closed.

More in komentar dana
Županijski odbor na čijem je čelu Vlatka Ružić podržao devastaciju Gacke!

Na sutrašnjoj sjednici Županijske skupštine jedna od točaka dnevnog reda je i Odluka o dopuni Odluke o izradi X. Izmjena...

Close