Najnovije

Predsjednik otočkog HDZ-a osuđuje politiku podjela koju je upravo on provodio u djelo!

10 svibnja, 2022 | by G.N.P / Z. Bogdanić
Predsjednik otočkog HDZ-a osuđuje politiku podjela koju je upravo on provodio u djelo!
komentar dana
0

Jučer je na lokalnim portalima osvanulo priopćenje HDZ-a Grada Otočca kojega je potpisao predsjednik Kristijan Bakarić. Njegovo priopćenje nismo objavili zbog priziva savjesti koji je u Hrvatskoj u posljednje vrijeme postao jako popularan jer smatramo da je to priopćenje u najmanju ruku licemjerno.

Naveo je Kristijan Bakarić cijeli niz projekata koji su uvršteni u ovogodišnji proračun Grada Otočca što je vrlo pohvalno. U nabrajanju silnih planova za budućnost našega grada nije zaboravio spomenuti ni bivšega gradonačelnika Otočca Stjepana Kostelca koji je po njemu kriv za sve loše u Otočcu.

No, krenimo redom. Isti taj Kristijan Bakarić ušao je u Gradsko vijeće Grada Otočca 2017. godine kao član HSP ali je uskoro postao „nezavisan“. Kao što to biva i u životu, na prvu je „kliknuo“ sa tadašnjim predsjednikom Gradskog vijeća Branislavom Šutićem i postao njegov potpredsjednik. Te 2017. godine počinje najgore razdoblje za Otočac još od turskih vremena. Dobro se sjećamo odluka većine u Gradskom vijeću čiji je sudionik bio i gospodin Bakarić a koje su bile štetne za Otočac. Pokušao je opstruirati izgradnju novoga krila dječjeg vrtića Ciciban lažnim optužbama za kriminal na račun tadašnjeg rukovodstva Grada Otočca. Glasao je i za proračun za 2020. godinu kojega je ministar financija Zdravko Marić proglasio nezakonitim, ali on i HDZ nisu u tome vidjeli ništa sporno. Toliko o njegovoj „brizi“ za Otočac

Kristijan Bakarić glasao je protiv modernizacije školske nastave kupovinom pametnih ploča za Osnovnu školu Zrinskih i Frankopana za što je iz gradskog proračuna bilo osigurano 100 tisuća kuna, a sada je pun brige i razumijevanja za iste te učenike. Na prijedlog Kristijana Bakarića u proračunu za 2020. godinu ukinuto je 300 tisuća kuna namijenjenih poticanju razvoja obrta, malog i srednjeg poduzetništva, a sada spominje tešku ekonomsku situaciju koju treba premostiti. Više u članku OVDJE.

Kristijan Bakarić je u pandemijskoj 2020. godini zajedno sa tadašnjim predsjednikom i potpredsjednikom GV-a Otočca Branislavom Šutićem i Ivicom Oreškovićem Futrijem primio oko 25 tisuća kuna za svoj „rad“ u Gradskom vijeću. Problem je bio u tome što se u tom razdoblju nije održala niti jedna sjednica Gradskog vijeća, ali on u tome nije vidio ništa nemoralno. Više u članku OVDJE.

Spominje on političke podjele i netrpeljivosti što je naštetilo otočkom HDZ-u zaboravljajući da je upravo on, uz glavnoga inicijatora Branislava Šutića, bio najaktivniji u tim podjelama.

Sada se Kristijan Bakarić posipa pepelom zbog grijeha HDZ-a glumeći veliku brigu za grad i građane Otočca. Nažalost, toliko pepela nema ni u cijeloj Gackoj dolini.

Foto: HDZ Otočac

G:N:P/Z. Bogdanić

Comments are closed.

More in komentar dana
Godina tigra je za Željka Popovića jako loše započela!

Kaže ona narodna da „tko god što radi, sebi radi“. Možda bi se ta poslovica najbolje mogla primijeniti u današnje...

Close