Najnovije

Premijer Plenković u Gospiću okrio pravni fenomen, Branislava Šutića

18 rujna, 2020 | by G.N.P
Premijer Plenković u Gospiću okrio pravni fenomen, Branislava Šutića
komentar dana
0

Godinama Hrvatskom kruži priča o jednom gastarbajteru sa područja bivše Jugoslavije koji je u jednoj uređenoj državi zapadne Europe izgradio kuću bez građevinske dozvole. Kada se otkrila ta bespravna gradnja, vlast se našla u čudu jer u toj zemlji nije postojao zakon koji sankcionira bespravnu gradnju. Razlog za nepostojanje takvoga zakona je bio vrlo jednostavan, do tada u toj zemlji nije nikome palo na pamet da bespravno sagradi kuću.

Upravo o tome je danas prilikom svoje posjete Gospiću govorio i premijer Andrej Plenković. Na pitanje Ruže Orešković sa Hrvatskog radio Otočca o tome da Grad Otočac još uvijek nema svoj proračun jer su ga ministar financija Zdravko Marić i Visoki upravni sud svojim rješenjima ocijenili nezakonitim, Plenković odgovara: “Mi smo uočili da ovakvu situaciju još nismo imali, nije bila ni regulirana pa ćemo i kroz ove izmjene zakona popuniti tu pravnu prazninu.”

Tako je predsjednik Gradskog vijeća Otočca Branislav Šutić postao pravni fenomen. Napravio je nešto slično kao i onaj gastarbajter, prekršio je zakon koji niti ne postoji. Iako je svjestan toga da je njegova opstrukcija proračuna za ovu godinu rezultirala zaustavljanjem svih projekata u Otočcu, on se ponaša kao da je netko drugi krivac. Umjesto da je već početkom godine reagirao na ovaj cirkus koji je građanima Otočca priuštio predsjednik otočkog HDZ-a Branislav Šutić, Plenković kaže da će “izmjene zakona popuniti tu pravnu prazninu”.

Upravo ta današnja izjava premijera Plenkovića u Gospiću samo je još jedan od bezbroj dokaza da je Hrvatska sa njim i njegovom Vladom dotaknula dno. U svakom pogledu.

G.N.P/Z.B.

Comments are closed.

More in komentar dana
U otočkoj kino-sali sutra se održava predstava pod naslovom “Sjednica Gradskog vijeća Grada Otočca” u režiji Branislava Šutića

Već mjesecima cijelim svijetom pa i Hrvatskom hara pandemija virusa Covid-19 od kojeg je u svijetu zaraženo oko 30 milijuna...

Close