Najnovije

Šutić i radna skupina obmanuli otočku javnost

13 siječnja, 2020 | by G.N.P
Šutić i radna skupina obmanuli otočku javnost
komentar dana
0

Situacija oko izgradnje dječjeg vrtića “Ciciban” u Otočcu sve se više zagrijava upravo zbog činjenice da je ta famozna radna skupina, formirana po ideji predsjednika Gradskog vijeća Otočca i predsjednika otočkog HDZ-a Branislava Šutića, obmanula građane Otočca netočnim i neistinitim podacima.

Radna skupina imala je zadatak utvrditi nepravilnosti u provođenju postupka javne nabave a vezano za izbor najpovoljnijeg ponuđača za rekonstrukciju i dogradnju dječjeg vrtića “Ciciban”. Imali smo prilike poslušati izvještaj te radne skupine u sastavu Kristijan Bakarić, Ivica Orešković i Nenad Janković. Zbog niza netočnih i neistinitih podataka taj izvještaj je bio temelj na osnovu čega je HDZ-ova većina u Gradskom vijeću potpuno uskratila sredstva predviđena za dovršetak izgradnje vrtića. Ulje na vatru dolijeva i idejni začetnik ove ideje Branislav Šutić u članku na HDZ-ovom portalu ( http://indirektno.com/sutic-hdz-ce-graditi-novi-vrtic-zasto-u-zagrebu-izgradnja-kvadrata-vrtica-kosta-1-100-eura-a-u-otoccu-2-050-eura/ ).

Računajući na mentalnu zaostalost građana Otočca naš dragi doktor Šutić tvrdi da je cijena izgradnje otočkog vrtića 2050 Eura dok je ta cijena u Zagrebu ili Karlovcu 1100 Eura. Ne moraš doktorirati u Beogradu da bi cijenu izgradnje vrtića od 13.752.835,41 kuna podijelio sa površinom koja iznosi 1593,31 metra kvadratna. Dobije se iznos od 8631,61 kuna, a kada se to podijeli sa tečajem od otprilike 7,5 kuna za Euro dobije se cijena od 1150 Eura po kvadratu. ( https://www.gacka053.com/priopcenja/priopcenje-gradonacelnika-stjepana-kostelca-vezano-za-izgradnju-djecjeg-vrtica/)

Radna skupina gore navedenoga trojca u svom izvješću teško optužuje osobe koje sa navodnim nepravilnostima nemaju nikakve veze, što već spada u kategoriju klevete i za što bi netko sigurno trebao odgovarati.

Nezadovoljstvo građana svakim je danom sve veće, jer je očito da ovako veliki projekt HDZ i Branislav Šutić žele pripisati sebi isključivo u cilju prikupljanja političkih bodova. Svjesno ili ne, Šutić ovakvim postupcima šteti najviše HDZ-u što građani ovih dana i javno pokazuju.

G.N.P/Z.B.

Comments are closed.

More in komentar dana
Zemlja zove županijski HDZ: Kolinda je izgubila, ponavljamo, Kolinda je izgubila

Ovako bi otprilike glasila poruka koju bi kontrola leta iz središnjice HDZ-a na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu poslala svojoj...

Close