Najnovije

U otočkoj kino-sali sutra se održava predstava pod naslovom “Sjednica Gradskog vijeća Grada Otočca” u režiji Branislava Šutića

17 rujna, 2020 | by G.N.P
U otočkoj kino-sali sutra se održava predstava pod naslovom “Sjednica Gradskog vijeća Grada Otočca” u režiji Branislava Šutića
komentar dana
0

Već mjesecima cijelim svijetom pa i Hrvatskom hara pandemija virusa Covid-19 od kojeg je u svijetu zaraženo oko 30 milijuna ljudi. Već pola godine u Hrvatskoj su na snazi epidemiološke mjere kojima je cilj ograničiti fizičke kontakte među ljudima tako da je i nastava u školama kao i posao mnogih zaposlenika organiziran putem Interneta. Sjednice općinskih, gradskih i županijskih vijeća održavane su telefonski ili on-line. Sjednice Vlade također su organizirane na način da se koriste moderne tehnologije. Jedino u našem Otočcu imamo situaciju da se, usprkos većem broju zaraženih osoba, sjednica Gradskog vijeća zakazuje u kino-sali, fizički. Naš dragi doktor Branislav Šutić, ne mareći za sve ovo što se dešava oko povećanja broja zaraženih u Otočcu, zakazuje sjednicu Gradskog vijeća ugrožavajući na taj način zdravlje gradskih vijećnika. Što je to toliko važno da se ne može riješiti telefonski ili putem elektroničke pošte nije nam posve jasno iz dnevnog reda koji je dostavljen medijima.

Ako znamo da proračun Grada Otočca ne postoji zahvaljujući upravo dotičnom doktoru i njegovim sljedbenicima nije nam jasna svrha zakazivanja ove sjednice. Također, Visoki upravni sud nedavno je presudio da je proračun Grada Otočca nezakonit što je značilo da Vlada mora raspustiti Gradsko vijeće ali zbog svima nam dobro poznatog “poštivanja” zakona od strane HDZ-a to se još uvijek nije dogodilo.

Predsjednik GV-a Branislav Šutić na ovaj način dokazuje da nam još uvijek želi zagorčavati život nakon što je svojim nezakonitim amandmanina zaustavio sve projekte koji su već bili planirani za ovu godinu i za koje su već bila izdvojena financijska sredstva. Možda je razlog te njegove frustracije to što je jedan HDZ-ov ministar inzistirao da ga se makne sa liste za Sabor na nedavnim parlamentarnim izborima i to praktički 5 minuta do 12.

Kako god, za sutra zakazana sjednica GV-a Grada Otočca pokazuje dobro poznatu Šutićevu bahatost koji ne mari za zdravlje svojih sugrađana. A možda mu jednostavno ne “leže” nove tehnologije.

G.N.P/Z.B

Comments are closed.

More in komentar dana
Vladavina prava u Hrvatskoj je zapravo HDZ-ova floskula za naivne!

Bilo je mučno prije nekoliko dana čitati članak o tome kako su bivši saborski zastupnik HDZ-a Franjo Lucić i njegova...

Close