Najnovije

U ovoj teškoj situaciji Vlatka Ružić poziva na anarhiju i nepoštivanje zakona. Hoće li reagirati nadležne institucije?

ožujak 27th, 2020 | by G.N.P
U ovoj teškoj situaciji Vlatka Ružić poziva na anarhiju i nepoštivanje zakona. Hoće li reagirati nadležne institucije?
komentar dana
0

Proteklih dva mjeseca svjedoci smo teške situacije koju je izazvao virus COVID-19 na globalnoj razini a pandemija nije zaobišla ni Hrvatsku. Nažalost, korona virus odnosi i prve žrtve u našoj državi a nacionalni Stožer civilne zaštite poduzima sve da se smanji broj zaraženih a time i broj žrtava ove pandemije. Naravno da se od svih građana očekuje da poštuju odluke ovoga stožera kako bi se život u Hrvatskoj što prije vratio u normalu i kako bi broj žrtava bio što manji.

Jedna od mjera sprečavanja širenja korona virusa svakako je i primjena strogih mjera prilikom ukopa pokojnika. Ta se mjera primjenjuje u cijeloj državi a jedini od 4 milijuna stanovnika Hrvatske koji se oglušuju na tu uredbu su Vlatka Ružić i udruga “Cimiter”.

Tako je naša doktorica u sinoćnjem pamfletu napala gradonačelnika Otočca Stjepana Kostelca koji je na funkciji Načelnika stožera civilne zaštite Grada Otočca ( http://indirektno.com/sramota-dok-se-drugi-ljudi-bore-sa-virusom-gradonacelnik-kostelac-se-bavi-grobljem/ ). Sukladno odluci nacionalnog Stožera civilne zaštite gradski Stožer civilne zaštite zatražio je od udruge “Cimiter” da groblje u Ličkom Lešću preda na upravljanje poduzeću Gacka d.o.o. koje je jedino ovlašteno vršiti ukope. Kako u udruzi “Cimiter” nisu bili zadovoljni tom odlukom, oni su se obratili županijskom stožeru civilne zaštite koji im je odgovorio da po Odluci Gradskog vijeća Grada Otočca iz 2016. godine grobljem u Ličkom Lešću upravlja poduzeće Gacka d.o.o. odnosno trgovačko društvo registrirano za obavljanje komunalne djelatnosti. Da podsjetimo, “Cimiter” nije komunalno poduzeće već udruga građana pa se postavlja pitanje može li se ukopima i održavanjem nekoga groblja baviti npr. lovačka udruga ili nogometni klub.,

Ni to nije dovoljno Vlatki Ružić i gradskom vijećniku Ivici Oreškoviću – Futriju pa oni i dalje optužuju gradonačelnika za ovu odluku koja je temeljena na zakonu. Na ovaj način pokazuju javnosti da odluke koje su donešene u cilju zaštite života i zdravlja građana za njih ne vrijede i na ovaj način pozivaju građane na kršenje ovih odluka.

Zanimljivo je da se po ovom pitanju još nije očitovao i predsjednik otočkog HDZ-a i predsjednik Gradskog vijeća Otočca Branislav Šutić kojega se ovih dana nigdje ne može vidjeti. Inače je Branislav Šutić poznat po tome što se jako brine za zdravlje i sigurnost svojih sugrađana. Umjesto da se kao predsjednik GV-a aktivno uključi u ovu borbu protiv korona virusa, Šutić se sklonio na sigurno a u prvi ešalon gurnuo doktoricu Vlatkicu.

Širenjem ovakvih lažnih vijesti da je gradonačelnik Kostelac “navalio narodu oduzeti groblje” postavlja se pitanje kaznene odgovornosti Vlatke Ružić, pogotovo jer je i Županijski stožer civilne zaštite potvrdio odluku gradonačelnika Kostelca o preuzimanju groblja u Ličkom Lešću. Da ne bi bilo dvojbe oko toga zašto se Vlatka Ružić i vijećnik Ivica Orešković – Futri tako grčevito bore protiv preuzimanja groblja od strane komunalnog poduzeća Gacka d.o.o., javnost mora znati da udruga građana “Cimiter” naplaćuje ukope i održavanje groblja u Ličkom Lešću. Znači da se u takozvanoj “brizi” za sebe i bližnje krije najstariji motiv na svijetu – novac.   

Očitovanje Županijskog Stožera civilne zaštite možete pročitati OVDJE.

Comments are closed.

More in komentar dana
Zna li Plenković da otočki HDZ drži 8000 ljudi kao “taoce” svoje nerazumne politike?

Već smo se i naviknuli da nas premijer Plenković i njegovi ministri posjećuju samo onda kada im trebaju glasovi birača...

Close