Najnovije

Vrh HDZ-a potpuno marginalizirao Branislava Šutića. Je li to početak kraja njegove političke karijere?

25 rujna, 2020 | by G.N.P
Vrh HDZ-a potpuno marginalizirao Branislava Šutića. Je li to početak kraja njegove političke karijere?
komentar dana
0

Jučerašnje imenovanje dvojice državnih tajnika u Ministarstvu pravosuđa i uprave i Ministarstvu branitelja ze neke je bilo očekivano ali je za većinu iznenađenje jer obojica dolaze iz Senja. Da li su za imenovanja Sanjina Rukavine i Darka Nekića zaslužni Marijan Kustić ili Oleg Butković potpuno je nebitno. Važnije pitanje u ovom trenutku svakako je status predsjednika otočkog HDZ-a Branislava Šutića koji se već godinama pokušava odlijepiti od te funkcije. Već se i na nedavnim parlamentarnim izborima vidjelo da vrh HDZ-a ne želi Branislava Šutića niti na listi za Sabor iako je do posljednjeg trenutka bilo izvjesno da će mu se ostvariti višegodišnje nastojanje da postane saborski zastupnik. Kako se saznaje iz izvora bliskih HDZ-u, Šutić je maknut sa liste za Sabor na inzistiranje jednoga od najbližih Plenkovićevih suradnika.

Možemo samo nagađati o razlozima zbog kojih je Šutić maknut sa te liste ali s obzirom na posljednja događanja u Otočcu oko proračuna za ovu godinu ne bi se trebali čuditi ako Šutića uskoro izbace iz HDZ-a. Usprkos rješenju ministra financija Zdravka Marića kao i presudi Visokog upravnog suda koji su proračun usvojen od HDZ-ove većine u Gradskom vijeću proglasili nezakonitim, Branislav Šutić je te obvezujuće akte potpuno ignorirao.

Upravo je zbog činjenice da Branislav Šutić i vijećnici HDZ-a već tri i pol godine rade sve u cilju “uništavanja” Otočca porastao broj ljudi koji više ne vjeruju niti njemu niti HDZ-u. Pisali smo već o tome kako Branislav Šutić i njegovi vijećnici ne rade štetu samo Otočcu već i HDZ-u ali je tragedija u tome da oni to jednostavno ne shvaćaju. Pokušaj gašenja Hrvatskog radio Otočca, zaustavljanje izgradnje dječjeg vrtića, ukidanje financijskih sredstava za infrastrukturu, sport i sve ostale projekte doveli su do toga da su otočkom HDZ-u leđa počeli okretati i HDZ-ovci. Jedan od dokaza za to je činjenica da je na izborima za predsjednika države početkom godine Kolinda Grabar Kitarović kao kandidatkinja HDZ-a u Otočcu dobila oko 700 glasova manje nego na izborima prije 5 godina.

Svi ti Šutićevi “grijesi” očito su i nekima u vrhu HDZ-a “prelili čašu” jer su shvatili da će im se u Otočcu desiti ista stvar kao i u Gospiću, HDZ će jednostavno nestati.   

G.N.P/Z.B.

Comments are closed.

More in komentar dana
Premijer Plenković u Gospiću okrio pravni fenomen, Branislava Šutića

Godinama Hrvatskom kruži priča o jednom gastarbajteru sa područja bivše Jugoslavije koji je u jednoj uređenoj državi zapadne Europe izgradio...

Close