Najnovije

Za one kojima to još nije jasno, fizički napad na policiju nije demokracija već primitivizam!

14 srpnja, 2021 | by G.N.P / Z. Bogdanić
Za one kojima to još nije jasno, fizički napad na policiju nije demokracija već primitivizam!
komentar dana
0

Svi vodeći hrvatski portali već tri dana pišu o bezobzirnom napadu dvojice bivših policajaca i sina jednog od njih na policiju u Otočcu. Prvi je u svom on-line izdanju vijest objavio Jutarnji list (https://www.jutarnji.hr/video/news/hdz-ovci-iz-otocca-napali-policajce-i-proveli-noc-u-policiji-nemojte-me-uznemiravati-kustic-izbacite-ih-iz-hdz-a-15087572) da bi jutros izašao nastavak (https://www.jutarnji.hr/vijesti/crna-kronika/velika-rekonstrukcija-tucnjave-hdz-ovaca-i-policajaca-tko-je-koga-prvi-udario-a-tko-je-kasnije-plakao-u-marici-15087933).

Da podsjetimo, prilikom intervencije zbog narušavanja javnog reda i mira policajac je ispred Doma HV-a u Otočcu napadnut od strane Miroslava Bobana, umirovljenog policajca i njegovog sina Ivana. Napadu se kasnije pridružio i Zlatko Cvitković, također umirovljeni policajac. Tom prilikom su policiji upućene i ozbiljne prijetnje pa je vrlo indikativno da im sudac istrage nije odredio 30 dana istražnog zatvora. Ono što se moglo vidjeti na snimci koja je objavljena u članku izaziva zgražanje svakog normalnog građanina. Nakon nekoliko minuta razgovora sa policajcem, Miroslav Boban i njegov sin Ivan brutalno počinju šakama udarati policajca. Na snimci je također vidljivo da policajac prije samog napada prema njima ne primjenjuje nikakva sredstva prisile. Objavom članka na Facebook stranici portala napisani su neki komentari koji zaslužuju da ih analiziramo.

Tako se u jednom komentaru opravdava mladoga Bobana naglašavajući da je on „student i sportaš“ pa se iz toga može zaključiti da je studentima i sportašima dozvoljeno napadati policiju. Drugi pak komentira da je postupanje policije bilo neprimjereno pa iz toga razloga valjda treba premlatiti policajca. Čak se u jednom komentaru spominje da policajac nije imao kapu kao da to ima veze sa bilo čim!

O tome je li postupanje policije bilo neprimjereno ili ne, ne odlučuje se na Facebooku nego se takvo postupanje prijavi tamo gdje i treba, Unutarnjoj kontroli MUP-a. Svaki drugi zaključak izlazi iz zakonskih okvira i podliježe subjektivnoj procjeni. Ono što ovom prilikom moramo osuditi je ničim izazvan fizički napad na policiju ali se i postavlja pitanje što kada bi svi mi na postupanje policije odgovorili fizičkim napadom? Jedini zaključak koji se ovdje nameće je da su gospoda bivši policajci očito mislili da se zakon na njih ne odnosi?

Ono što je mnogima upalo u oči u članku Jutarnjeg lista je navod da su Miroslav Boban i Zlatko Cvitković ugledni građani Otočca, ma što to značilo. Kako bi onda prema policiji trebali postupati mi „neugledni“?

Foto: Jutarnji list

G.N.P/Z.B.

Comments are closed.

More in komentar dana
Šutić
Zašto je Branislav Šutić opsjednut plaćenicima? Zato jer ga plaćenici „tuku“ sa činjenicama!

U podužem obraćanju javnosti koje je objavljeno na portalu najpoznatije otočke doktorice Vlatke Ružić predsjednik otočkog HDZ-a i najveći gubitnik...

Close