Najnovije

Zašto HDZ i Šutić kažnjavaju učenike osnovne škole Zrinskih i Frankopana i studente?

7 siječnja, 2020 | by G.N.P
Zašto HDZ i Šutić kažnjavaju učenike osnovne škole Zrinskih i Frankopana i studente?
komentar dana
0

Amandmani na proračun Grada Otočca za 2020. godinu izazvali su nezadovoljstvo otočke javnosti upravo zbog činjenice da HDZ i Branislav Šutić tim amandmanima kažnjavaju one najpotrebitije u našem društvu, učenike i studente. Tako je amandmanom na Program potreba Grada Otočca u socijelnoj skrbi a na prijedlog vijećnice Ivane Cvitković skinuto 100 tisuća kuna koje je u proračunu predložio gradonačelnik Stjepan Kostelac kako bi se pomoglo učenicima osnovne škole da lakše svladavaju školski program u kurikularnoj reformi.

Radi se o nabavi pametnih ploča koja omogućavaju interaktivno sudjelovanje u nastavi. To je bio zahtjev ravnateljice Osnovne škole Zrinskih i Frankopana gospođe Jasminke Devčić koja je predložila navedeno nakon savjetovanja s javnošću kojem je bio izložen proračun prije usvajanja.

Začuđuje i izostanak reakcije vijećnice Ana Marije Cvitković koja je djelatnice osnovne škole a bila je i direktorica kampanje Kolinde Grabar Kitarović za Grad Otočac. Zašto je HDZ-ova većina u Gradskom vijeću odbila prijedlog ravnateljice Jasminke Devčić nije nam poznato.

U istom amandmanu Branislav Šutić je ukinuo 50 tisuća kuna za subvenciju troškova prijevoza studenata i učenika koji putuju na školovanje u druge gradove. Tako je uskratio pomoć i otežao financijsku situaciju našim mladim sugrađanima koji studiraju u drugim gradovima.

Ovakvim amandmanima HDZ-a i Branislava Šutića nisu zadovoljni ni mnogi članovi HDZ-a čija djeca putuju na studiranje u druge gradove, ali to nezadovoljstvo ne smiju javno iskazati zbog stranačke stege.

Imajući u vidu uskraćivanje sredstava za izgradnju dječjeg vrtića, a sada i za unaprijeđenje osnovnog školstva i subvenciju troškova prijevoza, možemo slobodno zaključiti da Branislav Šutić i HDZ uništavaju i ono malo nade i optimizma naših sugrađana u bolju budućnost

G.N.P/Z.B.

Comments are closed.

More in komentar dana
Nema veze što smo najsiromašniji, važno je da glasamo za HDZ!

Uskoro će se navršiti 30 godina od vladavine HDZ-a u ličko-senjskoj županiji a svi se dobro sjećamo tadašnjih obećanja političara...

Close