Najnovije

Zašto je Branislav Šutić opsjednut plaćenicima? Zato jer ga plaćenici „tuku“ sa činjenicama!

24 lipnja, 2021 | by G.N.P / Z. Bogdanić
Zašto je Branislav Šutić opsjednut plaćenicima? Zato jer ga plaćenici „tuku“ sa činjenicama!
komentar dana
0

U podužem obraćanju javnosti koje je objavljeno na portalu najpoznatije otočke doktorice Vlatke Ružić predsjednik otočkog HDZ-a i najveći gubitnik lokalnih izbora Branislav Šutić otvorio je svoju dušu (http://indirektno.com/branislav-sutic-otocac-svojim-lazima-unistavaju-placenici-a-ne-ja-koji-sam-sudjelovao-u-njegovom-razvoju/).

Jedna od Šutićevih zasluga koja posebna upada u oči je vraćanje Suda u Otočac za koji Šutić tvrdi da ga je on osobno vratio. To je potpuna neistina jer je zahtjev za vraćanje Suda u Otočac poslao tadašnji gradonačelnik Stjepan Kostelac još 2014. godine. Četiri godine nakon toga Branislav Šutić prepisuje većinu Kostelčevog dopisa, šalje ga u Zagreb javno se hvaleći da će on vratiti Sud u Otočac. U članku koji smo objavili 2019. godine priložili smo i dokumente koji dokazuju da Šutić nije govorio istinu o vraćanju Suda u Otočac (https://www.gacka053.com/komentar-dana/propao-jos-jedan-suticev-pokusaj-obmane-gradana-otocca/).

Govoreći o dugu Doma zdravlja Otočac Šutić tvrdi da je dug smanjen sa 5,5 na 4,5 milijuna kuna što je također neistina jer je samo dug Phoenix farmaciji bio oko 5 milijuna kuna. Ukupan dug u trenutku Šutićevog odlaska sa mjesta ravnatelja bio je oko 6 milijuna kuna. Za napomenuti je da za vrijeme Šutićevog mandata 866 dana nije plaćena niti jedna rata dugovanja prema Phoenix farmaciji iako je postojao ugovor o obročnoj otplati duga (https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/licki-mocnik-sa-sto-zivota-dobio-otkaz-na-plitvicama-jer-nije-dolazio-na-posao-a-na-veleucilistu-zbog-vrijedanja-sada-se-u-obje-institucije-vratio-8313776).

Negira Šutić i svoju ulogu u zaustavljanju izgradnje dječjeg vrtića „Ciciban“ iako je na nagovor bivšeg zamjenika gradonačelnika Nenada Jankovića osnovao Radnu skupinu koja je trebala istražiti nepravilnosti oko izgradnje vrtića. U proračunu za 2020. godinu koalicija HDZ-HSLS, temeljem izvješća Radne skupine, ukida oko 8 milijuna kuna za opremanje dječjeg vrtića. Šutićeva radna skupina, sastavljena od osoba koje za taj posao nisu bile niti stručne niti kvalificirane, nije policiji ni DORH-u podnijela kaznenu prijavu zbog tih navodnih nepravilnosti. Zato jer ih nije ni bilo.

Zaboravlja Branislav Šutić i na amandman koji je usvojila njegova većina u Gradskom vijeću kojim su sredstva za poticanje gospodarstva u Otočcu smanjena sa 300 tisuća na 2 (dvije) kune što je najbolji pokazatelj kakav je njegov odnos prema gospodarstvu i to u doba korone.

Za 2020. godinu koalicija HDZ-HSLS na čelu sa Branislavom Šutićem smanjila je sredstva za sport sa 5 milijuna i 600 tisuća na 3 milijuna kuna. Šutić to negira pa je možda najbolje objaviti amandman o izdvajanju za sport i tu je svaka riječ suvišna.

I za sam proračun za 2020. godinu, za koju su ministar financija Zdravko Marić i Visoki upravni sud izdali pravomoćna rješenja o nezakonitosti, Šutić sumnja da mu je podmetnut. Naravno, ne potkrijepljujući to ikakvim dokazima. I još izjavljuje da je zbog toga nanesena šteta HDZ-u. I njemu osobno.

O svom vođenju Hrvatskog radio Otočca Branislav Šutić je svašta ispričao. Međutim, na prosvjedu 2018. godine građani su mu vrlo jasno i glasno poručili što misle o tome. Povod prosvjedu je bilo drastično smanjenje sredstava za HRO zbog čega je prijetilo i gašenje te kultne ustanove. Zato je velikodušno htio izdvojiti preko 100 tisuća kuna za TV Loki i portal Indirekno u vlasništvu Vlatke Ružić. I ta namjera mu je propala.

Zbog svih ovih činjenica koje godinama objavljujemo, Branislav Šutić je najveći gubitnik posljednjih lokalnih izbora. Pod njegovim vodstvom otočki HDZ je izgubio izbore za gradonačelnika Otočca a u Gradsko vijeće Otočca ušla su samo 3 HDZ-ova vijećnika. To je najgori rezultat otočkog HDZ-a u posljednjih 30 godina otkako postoji samostalna Hrvatska. Branislavu Šutiću jednostavno nije jasno da je upravo on glavni uzrok takvih katastrofalnih rezultata. I novi gradonačelnik Otočca Goran Bukovac u emisiji „U gostima kod Lokija“ zaključuje da je „HDZ doživio totalni potop i rasulo a sve zahvaljujući lošem vodstvu i lošim politikama aktualnog predsjednika gospodina Branislava Šutića.

Umjesto da zbog katastrofalnog rezultata ponudi ostavku, Branislav Šutić već tradicionalno za svoje političke neuspjehe okrivljuje nekoga drugoga. Sada su mu krivi plaćenici kojima prijeti i tužbama. Ali ni tužbe mu neće pomoći u činjenici da je najveći politički gubitnik ovih izbora.  

G.N.P/Z.B.

Comments are closed.

More in komentar dana
Branislav Šutić priznaje da je kao ravnatelj zapošljavao ljude na Plitvičkim Jezerima. To je kazneno djelo!

U podužem hvalospjevu koji je danas objavljen na HDZ-ovom portalu Indirektno javnosti se danas obratio i najveći gubitnik lokalnih izbora...

Close