Najnovije

Zemlja zove županijski HDZ: Kolinda je izgubila, ponavljamo, Kolinda je izgubila

10 siječnja, 2020 | by G.N.P
Zemlja zove županijski HDZ: Kolinda je izgubila, ponavljamo, Kolinda je izgubila
komentar dana
0

Ovako bi otprilike glasila poruka koju bi kontrola leta iz središnjice HDZ-a na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu poslala svojoj misiji na Mars nakon nedjeljnih izbora za predsjednika države. Kao da je na Marsu bila smještena županijska organizacija HDZ-a ličko-senjske županije kao i otočki HDZ na čelu sa Branislavom Šutićem. Upravo tako se ponašaju naši dragi HDZ-ovci, kao da još nisu saznali konačne rezultate ovih izbora.

Jednostavno se ne može drugačije prokomentirati zaključak današnjeg sastanka županijskog HDZ-a u kojem je Marijan Kustić na području LSŽ proglasio ni manje ni više nego – pobjedu (http://indirektno.com/marjan-kustic-kad-smo-jedinstveni-onda-smo-najbolji/).

Isto to je učinio i predsjednik otočkog HDZ-a Branislav Šutić (http://indirektno.com/branislav-sutic-hvala-svima/) zahvaljujući “svima za ovako veliku pobjedu HDZ-a u Otočcu”.

Barata se tu i sa velikim postotcima koje je osvojio HDZ u našoj županiji. A kada već toliko vole brojke evo im još nekih:

– od ukupnog broja glasova koje je Kolinda Grabar Kitarović dobila u Hrvatskoj (929707), glasovi u izbornoj jedinici Otočac (2956) u tom broju sudjeluju sa “čak” 0,32 %.

– od ukupnog broja glasova koje je Kolinda Grabar Kitarović dobila u Hrvatskoj (929707), glasovi iz ličko-senjske županije (14374) u tom broju sudjeluju sa 1,55%.

– od ukupnog broja upisanih birača u županiji (42867) njih 14374 ili 33,53% je glasalo za Kolindu. U Otočcu je taj postotak malo veći, 36,81 % od ukupno 8031 upisanih birača je glasalo za Kolindu.

U prijevodu bi to značilo da je otprilike jedna trećina birača u županiji glasalo za Kolindu Grabar Kitarović. Ako primjenimo načelo da je “čaša za neke polupuna a za neke poluprazna” ispada da čak dvije trećine upisanih birača u LSŽ NIJE glasalo za Kolindu.

A do ovih gore na početku članka signal očito još nije stigao.

G.N.P/Z.B.

Comments are closed.

More in komentar dana
Komentar dana – Večeras sam sretan jer mi se obratio ON

Večeras mi se obratio ON. Čekao sam ga godinama, sa zebnjom u srcu išao spavati čekajući jutro u nadi da...

Close