Najnovije

Branislav Šutić povukao tužbu za klevetu protiv Vladimira Rašlića zbog optužbe za dezerterstvo!

26 kolovoza, 2021 | by G.N.P
Branislav Šutić povukao tužbu za klevetu protiv Vladimira Rašlića zbog optužbe za dezerterstvo!
Komentar
0

Prije nekoliko dana na gospićkom sudu trebalo se održati ročište po tužbi Branislava Šutića protiv Vladimira Rašlića za klevetu. Kako smo već ranije i pisali o tome, prije 3 godine je zbog Facebook komentara o porazu Turaka kod Jurjevih stijena Branislav Šutić policiji prijavio Vladimira Rašlića za prijetnju. Iako u tome komentaru nigdje nije spomenut Branislav Šutić, to je bilo dovoljno sutkinji Žani Vlainić da potpiše nalog za pretragu kuće Vladimira Rašlića. Naime, iako rodom iz Kosinja, Šutić je policiji izjavio da se komentar o Turcima odnosi na njega jer je pogrdan naziv za Perušićane „Turci“.

Nakon Šutićeve kaznene prijave i pretrage kuće, Vladimir Rašlić održao je tiskovnu konferenciju na kojoj je izjavio da je Šutić svoj ratni staž ostvario kao ratni dezerter u vojarni Eugen Kvaternik u Gospiću. Šutić tada podnosi kaznenu prijavu za klevetu tražeći odštetu od 20 tisuća kuna za duševne boli ujedno negirajući te optužbe u priopćenju preko odvjetničkog ureda Mihočević & Bajs d.o.o. (https://www.glasgacke.hr/?ispis=detalji&novost=18720&kat=78).      

Vladimir Rašlić je za svoje svjedoke naveo osobe koje su u to vrijeme bile na službi u vojarni Eugen Kvaternik u Gospiću i koje su bile spremne svjedočiti o tome da je Branislav Šutić zaista bio pritvoren zbog samovoljnog napuštanja postrojbe odnosno dezerterstva. Jedan od tih svjedoka je i Marin Smolčić koji je u to vrijeme obnašao dužnost časnika za informiranje 9. GBR Hrvatske vojske. Kako doznajemo, ostali svjedoci su također časnici i dočasnici koji su osobno vidjeli Branislava Šutića u gospićkoj vojarni u plavom mantilu sa bijelim slovom „P“ na leđima.

Ovo nije prvi puta da Branislav Šutić podnosi tužbu za klevetu protiv onih koji su se usudili spomenuti njegovo dezerterstvo. Prvi put je to učinio prije 20-ak godina protiv pok. Drage Biondića, ali je na riječkom sudu ta tužba odbačena.

G.N.P/Z.B.  

Comments are closed.

More in Komentar
Zašto otočki župnik krije od javnosti vrijednost ugovora sa mobilnim operaterom Telemach Hrvatska d.o.o.?

Sada je svima jasno da su se nedavni radovi na ugradnji telekomunikacijske opreme za 4G i 5G mrežu mobilnog operatera...

Close