Najnovije

Branislav Šutić sagradio objekt bez građevinske dozvole?

21 svibnja, 2020 | by G.N.P
Branislav Šutić sagradio objekt bez građevinske dozvole?
Komentar
0

Ovih dana dobili smo nekoliko upita građana o bespravnoj gradnji na industrijskoj zoni Špilnik kod Otočca. Radi se o čvrstom objektu koji je izgrađen na parceli koja se nalazi do sirane Runolist. Provjerom na Geoportalu može se pronaći podatak da se radi o katastarskoj čestici 4075/14 površine 2948 m². Na stranici katastar.hr dostupan je podatak da je vlasnik te čestice predsjednik Gradskog vijeća Otočca i predsjednik otočkog HDZ-a Branislav Šutić. Također, iz ZK uloška broj 3112 vidljivo je da sa danom 19. 05. 2020. godine na toj čestici nije evidentirana nikakva građevina.

Zaključak je vrlo jednostavan, predsjednik GV-a Otočac i predsjednik HDZ-a Otočca Branislav Šutić sagradio je objekat od nekakvih 100 m² bez građevinske dozvole!

Svima nama je poznato da je u Hrvatskoj na tisuće objekata izgrađeno bespravno i da je u postupku legalizacije dozvoljeno ishodovanje građevinskih i uporabnih dozvola. To je bilo prije nekoliko godina. Ali graditi zgradu u 2019. godini bez potrebne dokumentacije spada u kategoriju izrugivanja pravnom sustavu ove države. Mogli bi još i razumjeti da je to napravio netko kome propisi nisu jača strana. Ali ovdje se radi o poznatome doktoru znanosti koji ima propise, kako on sam kaže, u malome prstu a uz to obnaša i funkciju predsjednika Gradskog vijeća Otočca. Svi se dobro sjećamo Šutićeve hajke na gradonačelnika Otočca Stjepana Kostelca kojega je prozivao za navodne nezakonitosti kod izgradnje dječjega vrtića. Na Šutićevu inicijativu osnovana je i radna skupina koje je trebala utvrditi te navodne nezakonitosti. Na kraju ta “ekspertna” radna skupina nije pronašla nikakve nezakonitosti a vrtić se gradi i dalje.

I sada se ispostavlja da je upravo onaj tko je bio najglasniji u prozivanju gradonačelnika Kostelca, predsjednik GV-a Otočca Branislav Šutić, grubo prekršio zakon izgradivši objekat u industrijskoj zoni bez građevinske dozvole. Naravno, Šutić to može jer on nije “običan” građanin.

Sve to govori o jednoj bahatosti pojedinih članova HDZ-a koji misle da su iznad zakona i na ovakav način jasno poručuju onoj većini poštenih i savjesnih građana da su obične ovce.

ZK uložak pogledajte OVDJE.

Comments are closed.

More in Komentar
Nešto je (ipak) trulo u državi Hrvatskoj!

Grad Otočac i dalje nosi neslavnu titulu jedinoga grada u Hrvatskoj koji nema proračuna za 2020. godinu o čemu smo...

Close