Najnovije

Branislav Šutić želi ući u Sabor. Je li to neka šala?

2 lipnja, 2020 | by G.N.P
Branislav Šutić želi ući u Sabor. Je li to neka šala?
Komentar
0

Posljednjih dana medijskim prostorom Like širi se priča o tome kako bi se na HDZ-ovoj listi za Sabor u IX. izbornoj jedinici trebao naći predsjednik otočkog HDZ-a Branislav Šutić. Tako je i na Slobodnoj Lici osvanuo članak (http://slobodnalika.com/novosti/29666_HDZa++kljuceni++tjedan++tko++ide++na++listu++za++Sabor++.html) u kojem je navedeno nekoliko poznatih HDZ-ovaca koji su potencijalni kandidati za hrvatski parlament.

Naravno da u oči odmah upada “poznati” otočki doktor i profesor Šutić za kojega kažu da bi dao jedan bubreg samo da može biti saborski zastupnik. Ta vijest je zgrozila građane Otočca a mi ćemo pobrojati samo nekoliko razloga zbog kojih Branislav Šutić NE zaslužuje biti izabran Sabor.

Prva stvar koja se navodi je ta da je bio ravnatelj NP Plitvička Jezera, a činjenica je da je tu dobio otkaz zbog nedolaska na posao. Bio je i dekan Veleučilišta Nikola Tesla odakle je također dobio otkaz zbog napada na kolegu profesora kojom prilikom je i prekršajno prijavljen od strane policije. Za napomenuti je da je Branislav Šutić, dok je bio dekan Veleučilišta, napisao knjigu “Državno i političko uređenje RH” čije je izdavanje platilo upravo Veleučilište Nikola Tesla. Kasnije je profesor Krešimir Petković sa Fakulteta političkih znanosti u recenziji te Šutićeve knjige ustvrdio da je “Šutićevo plagiranje tako jedan od ekstremnijih primjera plagijatorske strategije”. Valja napomenuti da Šutić nije vratio novac kojim je Veleučilište financiralo ovaj plagijat.

Nije se Šutić proslavio niti kao ravnatelj Doma zdravlja u Otočcu gdje su se on i njegova najbliža suradnica Vlatka Ružić izmjenjivali na funkcijama ravnatelja i predsjednika Upravnog vijeća. Iako niti jedno od njih dvoje nema nikakve veze sa medicinom, vjerovatno su zbog doktorskih titula koje su stekli u Beogradu mislili da mogu voditi Dom zdravlja u Otočcu. Šutić je čak uspio “podebljati” dug DZ Otočac za nekoliko stotina tisuća kuna, a kada je vidio da je nesposoban za tu funkciju jednostavno je otišao na Veleučilište. Također, još uvijek je nepoznanica kako se uspio vratiti na ustanovu iz koje je već jednom dobio otkaz. Ustvari, to možda i nije tolika nepoznanica kada se zna da je dekanica Veleučilišta njegova najbliža suradnica doktorica Vlatkica.

Još jedna funkcija po kojoj će Branislav Šutić još godina ostati stanovnicima Otočca i okolice u ružnom sjećanju je funkcija predsjednika Gradskog vijeća Grada Otočca. Zahvaljujući upravo Šutiću, Otočac je jedini grad u Hrvatskoj koji još uvijek nema usvojen proračun za 2020. godinu. Nezakonitim amandmanima, što je potvrdio i ministar financija Zdravko Marić, Šutić potpomognut HSLS-om Milana Sigurnjaka “masakrira” proračun koji je predložio gradonačelnik Stjepan Kostelac. Tim amandmanima potpuno se ukidaju financijska sredstva predviđena za dovršetak rekonstrukcije i izgradnje dječjeg vrtića “Ciciban” što je izazvalo nezapamćenu osudu Branislava Šutića ali i HDZ-a od strane velike većine građana Otočca. Upravo je vrtić bio jedan od razloga što je na izborima za predsjednika Hrvatske kandidatkinja HDZ-a u Otočcu dobila oko 700 glasova manje nego za izbore prije 5 godina.

Dobra je stvar u svemu tome da su Branislava Šutića zbog ovakvih postupaka kojima se šteti razvoju Otočca počeli osuđivati i oni članovi HDZ-a kojima su interesi grada i njegovih građana ispred osobnih interesa Branislava Šutića.

Naša je tragedija u tome da Branislav Šutić još uvijek ne shvaća da je njegovo vrijeme, kada je bio gospodar Like, nepovratno prošlo i da se nikada neće vratiti. Samo se nadajmo da će u vrhu HDZ-a biti dovoljno mudrosti da Branislava Šutića ne stave ni na listu za mjesni odbor a kamoli na onu za Sabor.

G.N.P/Z.B.

Comments are closed.

More in Komentar
Branislav Šutić sagradio objekt bez građevinske dozvole?

Ovih dana dobili smo nekoliko upita građana o bespravnoj gradnji na industrijskoj zoni Špilnik kod Otočca. Radi se o čvrstom...

Close