Najnovije

Gdje su nestali naši doktori?

16 listopada, 2020 | by G.N.P
Gdje su nestali naši doktori?
Komentar
0

Polovica je listopada i Otočac još uvijek nema proračuna. Gradsko vijeće Grada Otočca pod dirigentskom palicom maestra Šutića usvojilo je proračun za koji su ministar financija Zdravko Marić ali i Visoki upravni sud utvrdili da je nezakonit. Sramotni amandmani koje je usvojila HDZ-ova većina potpomognuta Milanom Sigurnjakom iz HSLS-a imali su za posljedicu zaustavljanje svih infrastrukturnih projekata za koji su već postojala osigurana sredstva. Isto tako ukinuta su sredstva za sport i ostala tradicionalna događanja u Otočcu. Naravno da je i pandemija koronavirusa učinila svoje ali je činjenica da su Šutić i njegovi sljedbenici to napravili namjerno jer ih jednostavno nije briga za posljedice takve sulude odluke.

Do prije nekoliko mjeseci svakoga dana je bilo vrlo živo u prostorijama otočkog HDZ-a. Tu su se kovali planovi i donosile odluke o budućnosti našega grada i njegovih stanovnika. Praktički nije bilo dana da poznati doktorski dvojac Šutić – Ružić nije boravio u tim prostorijama. Čak i za vrijeme kada su morali po sili zakona biti na Veleučilištu Nikola Tesla gdje su oboje i zaposleni. To sada i nije toliko bitno koliko je bitna činjenica da ih u otočkoj “središnjici” nije više za vidjeti. Bolje upućeni u situaciju oko otočkog HDZ-a kažu da je Branislav Šutić jednostavno izgubio volju za političku borbu otkako je u posljednji čas maknut sa izborne liste za Sabor i to na inzistiranje jednoga ministra u Plenkovićevoj Vladi. Izgubio on volju ili ne, činjenica je da je Branislav Šutić na čelu predstavničkog tijela građana Otočca i da se mora posvetiti toj funkciji na koju je izabran. Ako više nema volje obavljati tu funkciju onda mora odstupiti i ispričati se svima nama za štetu koju su on i HDZ nanijeli ovome gradu.

Niti na portalu čija je urednica gradska vijećnica i doktorica Vlatka Ružić nema više onih napada na političke protivnike čiji nam je sadržaj dizao želudac zbog patološke mržnje prema svemu što nije u skladu sa HDZ-ovim viđenjem naše političke situacije. I građani primjećuju da se dvojac Šutić – Ružić primirio ali je više vjerovati onoj narodnoj “Vuk dlaku mijenja ali ćud nikada”.  

G.N.P/Z.B.

Comments are closed.

More in Komentar
Vlada mora raspustiti Gradsko vijeće Otočca. Da li će kod Plenkovića prevladati poštivanje zakona ili stranački interesi?

Već smo pisali o tome kako je konačno raspetljan čvor zvan proračun Grada Otočca za 2020. godinu. Pravomoćnom presudom Visokog...

Close