Najnovije

Kraj političke karijere Branislava Šutića?

23 kolovoza, 2018 | by G.N.P
Kraj političke karijere Branislava Šutića?
Komentar
0

Ovih dana svjedoci smo uzavrelih političkih strasti unutar ličko-senjskog HDZ-a, a razlog tome je borba za mjesto predsjednika županijskog HDZ-a. Na jednoj strani je dosadašnji predsjednik i župan Darko Milinović. Svima je poznato da Milinovića i Šutića veže dugogodišnje prijateljstvo ne samo zbog suradnje u politici nego i u Nacionalnom parku Plitvička Jezera dok je Milinović bio predsjednik Upravnog vijeća a Šutić ravnatelj.

Na drugoj strani, kao kandidat za predsjednika županijskog HDZ-a je članstvu manje poznati Marijan Kustić koji je nedavno postao Direktor natjecanja i infrastrukture u Hrvatskom nogometnom savezu. On je kandidat HDZ-ovog županijskog povjerenika Darka Nekića koji također ne skriva svoje prijateljstvo sa Šutićem.

Međutim, Šutić je u Otočcu, preko svojih ljudi od povjerenja, pokrenuo prikupljanje potpisa za Marijana Kustića što je i razlog jučerašnjeg dolaska Darka Milinovića i Milana Kolića u Otočac. Na terasi jednog otočkog kafića sastali su se sa Šutićem i gdje mu je Milinović izrazio svoje nezadovoljstvo ovim postupkom. Naravno da je, zbog devetogodišnjeg prijateljstva sa Šutićem, očekivao da će ovaj prikupljati potpise za njega a ne za Kustića. Sa druge strane, Šutić zna da se javno i formalno morao prikloniti Nekiću i Kustiću jer bi u protivnom bio raspušten otočki HDZ a on ostao samo obični član stranke bez političke moći.  

Međutim, podaci sa terena i glasovanja temeljnih ogranaka pokazuju da bi predsjednik HDZ-a mogao i dalje ostati Darko Milinović što bi zakompliciralo Šutićevu poziciju u HDZ-u. Čak i u samom Otočcu jača potpora Milinoviću upravo zbog činjenice da je Šutić nedavno odbio prihvatiti rebalans proračuna čime je dovodeno u pitanje funkcioniranje mnogih gradskih ustanova kao i sportskih udruga i klubova.

Šutić je ovim potezom doveo u pitanje ne samo svoj status u HDZ-u nego i funkciju ravnatelja Doma zdravlja Otočac čiji je osnivač županija.

Comments are closed.

More in Komentar, Politika
Potpisan ugovor o rekonstrukciji ulice B.Kašića

OTOČAC – Danas je u Gradskoj vijećnici Grada Otočca potpisan ugovor sa izvođačem radova na rekonstrukciji nerazvrstane ceste ulica Bartola...

Close