Najnovije

Sada je i službeno potvrđeno: organizator nasilnog ulaska u vojarnu je Branislav Šutić

3 ožujka, 2018 | by G.N.P
Sada je i službeno potvrđeno: organizator nasilnog ulaska u vojarnu je Branislav Šutić
Komentar
0

Čitajući članak na medijskom žutilu Indirektno (http://indirektno.com/opet-se-okomio-na-gradane-stjepan-kostelac-zatvorio-prolaz-kroz-vojarnu/) ne znam koliko moraš biti nepismen ako iz Suglasnosti Ministarstva državne imovine ne možeš zaključiti da je Gradu Otočcu dozvoljen ulaz u bivšu vojarnu ISKLJUČIVO radi sanacije krova in ostalih oštećenja. Objavljen je i dopis kojim je predsjednik GV-a Otočca zatražio od ministra Marića odobrenje za prolazak motornim vozilima kroz vojarnu. Šutić u svom bahatom stilu opet glumi gradonačelnika jer mu je to opsesija još od prošlih izbora. Na sreću svih nas, Šutić može zaboraviti na funkciju gradonačelnika Otočca.

Iz Ureda gradonačelnika dobili smo informaciju da se o tom događaju očitovala i PU ličko-senjska koja je u dopisu istaknula da se vojarna ne može koristiti za promet vozilima jer to NIJE prometnica. Postavlja se i pitanje odgovornosti djelatnika Ispostave Lika-cesta u Otočcu koji su nezakonito postavili prometne znakove na ulazu u vojarnu.

Prikupljajuće jeftine političke bodove Branislav Šutić najprizemnijim populizmom želi od Otočca svim silama napraviti grad slučaj. Dokaz je i onaj nedjeljni snježni cirkus kada je kao vješt manipulator, skrivajući se kao kukavica iza ljudi, doveo par svojih najodanijih vojnika i nekoliko stanovnika Vivoza da uđu nasilno u vojarnu, očiste snijeg, postave prometne znakove i dozvole vozilima prometovanje. Protupravno je u vojarnu ušao i kamion sa ralicom poduzeća MID u vlasništvu Branislava Šutića.

U tu prljavštinu uključila se i prva dama otočkog HDZ-a Vlatka Ružić koju za vojarnu vežu posebne emocije jer dolazi iz poznate braniteljske obitelji. U njezinom stranačkom pamfletu proziva gradonačelnika da se policijom štiti od građana jer se ne osjeća ugodno. Nitko se ne štiti policijom zbog poštenih i dobronamjernih građana. Međutim, policija postoji upravo radi onih drugih koji su silu argumenta zamijenili argumentom sile. To se vidjelo iz dva slučaja koji su direktno vezani za ove događaje u vojarni. Najprije je vozač Šutićeve ralice Zoran Mitrović fanatično napao urednika portala Gacka053 jer je isti fotografirao događaje ispred i u vojarni. Drugi se slučaj dogodio jučer kada je Ivan Bakarić pred policijskim službenicima verbalno napao gradonačelnika Kostelca, zamjenika Jankovića i djelatnike poduzeća Gacka d.o.o. Ovim putem pozivamo predsjednika Gradskog vijeća Branislava Šutića da se ogradi od napada na gradonačelnika Kostelca jer on nije radio ništa drugo nego provodio zakone Republike Hrvatske. Ako Šutić ovaj napad na gradonačelnika ne osudi, svim građanima Otočca i okolice biti će jasno da on osobno odobrava i podržava uvrede, nasilje i fizičko obračunavanje sa političkim neistomišljenicima i nepoštivanje zakona RH u koje se toliko kune. Isto tako, nadam se da će se unutar otočkog HDZ-a naći netko tko će o ovome nepoštivanju zakona RH od strane predsjednika otočkog HDZ-a izvijestiti i predsjednika HDZ-a Plenkovića.

Zbog ova dva slučaja policija je počinitelje prekršajno prijavila, a Branislav Šutić bi im sada trebao pomoći jer su to ipak napravili radi njega. Možda pronalaženjem novih svjedoka za koje imam i jedan citat iz Kaznenog zakona RH:

Davanje lažnog iskaza – Članak 305. (1) Svjedok, vještak, prevoditelj ili tumač koji u prethodnom kaznenom postupku, u postupku pred sudom, međunarodnim sudom čiju sudbenost Republika Hrvatska prihvaća, arbitražom, u prekršajnom postupku, upravnom postupku, postupku pred javnim bilježnikom ili stegovnom postupku dade lažni iskaz, nalaz ili mišljenje ili nešto lažno prevede, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Pa tko voli nek’ izvoli.

G.N.P / Z.B

Comments are closed.

More in Komentar, Politika
Prilikom zatvaranja vojarne verbalno napadnuti i djelatnici Gacke d.o.o.

OTOČAC – Kako je i objavljeno, tijekom jučerašnjeg incidenta u bivšoj vojarni “Ban Josip Jelačić” Ivan Bakarić je vrijeđao gradonačelnika...

Close